Man knivhuggen på uteservering i Göteborg

Foto: Thomas Johansson
NYHETER

Flera personer såg hur en man blev knivskuren i benet och ryggen på en uteservering i centrala Göteborg. Knivmannen jagas nu av polisen.

Mannen, som är i 30-årsåldern, attackerades av en okänd gärningsman vid 14-tiden när han satt på ett café på Linnégatan. Sedan försvann gärningsmannen ner mot Järntorget. Han kan ha hoppat på en spårvagn, uppger polisen.

– Han är inte gripen än, så vi vet inte omständigheter och skäl till knivskärningen, säger Stefan Gustafsson, presstalesman hos polisen i Västra Götaland.

Flera personer såg händelsen, och polisen har pratat med flera vittnen.

– Det var mycket folk på uteserveringen, så många är säkert chockade. Men vi hoppas på bra vittnesuppgifter, säger Stefan Gustafsson.

Mannen fick föras till Sahlgrenska sjukhuset med ambulans. Han har lindriga skador på ben och rygg och ska nu förhöras av polisen. Samtidigt hade polisen vid 16-tiden trappat ned jakten efter knivmannen.

– Genom att vi håller förhör med den skadade mannen hoppas vi kunna identifiera gärningsmannen. Vi har fått många vittnesmål, så vi ser ut att ha goda möjligheter att ringa in honom, säger Gustafsson.

Platsen för attacken har spärrats av för en teknisk undersökning. Händelsen är rubricerad som grov misshandel.

ARTIKELN HANDLAR OM