Ännu en kropp hittad i Per Oscarssons hus

NYHETER

Ännu en kropp har hittats i Per Oscarssons hus.

Polisens tekniker fann den bland brandresterna i dag.

– Kroppen förs nu till Rättsmedicinska i Göteborg, säger Margita Johansson, inre befäl i Lidköping.

I går förmiddags hittades kvarlevorna efter en kropp i brandresterna efter Per Oscarssons och hans hustrus Kia Östlings hus i Skaratrakten.

I dag fortsatte polisens tekniker sitt arbete. Under eftermiddagen hittades ännu en kropp.

Identifiering

Man kan ännu inte säga någonting om vilka personerna man hittat är men man utgår från att det är skådespelaren och hans hustru.

– Hur lång tid identifieringen kommer att ta är omöjligt att säga. Om det går att identifiera med hjälp av tandkort kan dte gå snabbt, om inte tar det längre tid, säger Ulf Edberg på polisen i Göteborg.

Kraftig brand

Branden i skådespelaren Per Oscarsson, 83, och hans hustrus hus tros ha startat någon gång mellan 22–23 kvällen före nyårsafton och räddningstjänsten har sagt att branden måste ha varit oerhört kraftig och intensiv.

Men ingen av grannarna såg lågorna eller kände lukten av brandrök. Anledningen är förmodligen att vinden låg på så att röken blåste in i skogen.

Eftersom det inte finns några vittnen kan polisen bara utgå ifrån att paret befann sig i huset när det brann ner.

När räddningstjänsten kom till platsen var huset nedbrunnet till grunden.

"Så ofattbart"

Vad som orsakade branden är fortfarande oklart. Eftersom i stort sett bara murstocken finns kvar blir det ett svårt arbete att ta reda på det.

För Per Oscarsson och Kia Östlings familjer har sorgearbetet inte kunnat påbörjas ordentligt eftersom man ännu inte fått några helt säkra svar på att det är de som hittats.

– Det är så ofattbart. Det går egentligen inte att ta in. Jag vill tro att de bara har åkt på semester, säger dottern Pernilla Östling Oscarsson till Aftonbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM