Andra politiker som tycker som de vill

De twittrar, vlll färgkoda kuvert och vägrar euro

NYHETER

Utrikesminister Carl Bildts twittrande

Den moderate utrikesministern har en populär blogg och är dessutom snabb att kommentera aktuella händelser på Twitter. När självmordsbombaren Taimour Abdulwahab sprängt sig själv på Drottninggatan var Carl Bildt snabbt ute på Twitter och kommenterade det "oroande försöket till terrorattack".

Först dagen efter bekräftade Fredrik Reinfeldt att det rörde sig om en terrorattack.

Beatrice Asks gredelina kuvert

I somras kom justitieminister Beatrice Ask (M) med ett uppmärksammat förslag i samband med ett semenarium om sexköp. Hennes idé var att skicka hem delgivningen om brottsmisstanke för sexköp i färggranna kuvert. Det, menade hon, skulle ju vara det allra värsta för sexköparna om deras familjer fick reda på vad de sysslat med.

Kritiken blev massiv efter att det blivit känt att justitieministern ville "straffa" icke dömda personer redan på misstankestadiet.

Hon stod fast vid sitt beslut och det var Fredrik Reinfeldt som fick gå ut med förklaringen om att det var "en groda" som hoppat ur justitieministerns mun.

Leif Pagrotsky ville inte ha euro

Leif Pagrotsky (S) har flera gånger gått emot Socialdemokraternas partilinje. Som när han som dåvarande näringsminister ställde sig på nej-sidan inför EMU-valet 2003. Pagrotsky bloggar och är en flitig gäst på olika offentliga tillställningar.

ARTIKELN HANDLAR OM