Sju personer skadade i krock

Allvarlig olycka på Drottningholmsbron

Foto: P-O SÄNNÅS
NYHETER

Sju personer skadades i dag i en krock mellan två bilar på Drottningholmsbron på Ekerö i västra Stockholm.

– Fyra personer klämdes fast, säger Christina Johansson som är pressinformatör vid polisen i Stockholm till Aftonbladet.

Olyckan inträffade 13.58 och räddningstjänsten jobbade febrilt med att få loss de fastklämda personerna.

Det är oklart hur olyckan gick till. På väg 261 mellan Bromma och Ekerö rapporteras väglaget vara besvärligt med fläckvis moddsträngar och lössnö men det är oklart om det har samband med olyckan.

Långa köer

Det bildades köer ut mot Ekerö i samband med räddningsarbetet då vägen först var avstängd, men efter klockan kvart över tre rådde full framkomlighet i båda körriktningarna igen.

– Räddningstjänsten är klar sedan 15.10 och man håller nu på att bärga och släppa på trafiken igen, säger Roger Magnusson som är stabsbefäl vid Räddningscentralen i Stockholms län på Södertörns sida till Aftonbladet.

Sju skadade

Sju personer färdade i bilarna. Några av dem var barn.

– Utfallet för dem som färdades i bilarna är oklart. Det var blandade skador och även allvarliga sådana, säger Roger Magnusson.

Enligt de första uppgifterna klämdes fyra personer fast i bilarna.

– De uppgifter jag har är att en person satt kvar i ena bilen och i den andra satt tre kvar. Jag vet att de klippte i båda bilarna men kan inte säga om alla fyra var fastklämda.

De sju personerna har nu förts till sjukhus. Det är ännu oklart hur pass skadade de är.

ARTIKELN HANDLAR OM