17-åring i svår olycka på gymnastikläger

NYHETER

En svår olycka inträffade på ett gymnastikläger i Ängelholm på tisdagsförmiddagen.

En 17-årig pojke slogs medvetslös efter att ha fallit på huvudet efter att ha gjort en volt i en trampolin.

– Det är allvarligt, säger Rickard Gustafsson, pojkens tränare vid KFUM-gymnasterna till Aftonbladet.

Händelsen inträffade strax efter klockan 11 på tisdagsförmiddagen under ett träningsläger i Lingvallen i Ängelholm. Lägerveckan pågår från måndag till fredag och 17-åringen som kommer från Stockholmstrakten är en av 120 deltagare.

Det var när pojken skulle göra en volt från en trampolin som något gick allvarligt fel. Han föll och landade på huvudet. Det gick så illa att han slogs medvetslös.

Fixerade nacke och rygg

När ambulans kom till platsen var 17-åringen vid medvetande men sjukvårdspersonal fixerade hans nacke och rygg för att skadorna inte skulle förvärras.

Pojken fördes sedan till Skånes universitetssjukhus i Lund och hans familj kom ner från Stockholm.

Efter att reultatet från röntgen kommit tog man beslutet att operera 17-åringen akut under kvällen. Men sjukhuset har valt att inte kommentera hur allvarligt läget är.

Erfaren gymnast

17-åringen är en erfaren gymnast som har tagit medalj i junior-SM och tävlat i senior-SM för KFUM-gymnasterna i Stockholm. Pojkens tränare, Rickard Gustafsson, är inte med på träningslägret men han har meddelats om olyckan.

– Jag har ju tränat honom i många år och känner hans familj och sådär. Jag har tränat hans storebror och hans lillebror också, så det känns ju inte bra det här alls just nu det gör det inte, säger Rickard Gustafsson.

ARTIKELN HANDLAR OM