Kerstin, 78, kan ha mördats

Kerstin Segerberg rapporterades försvunnen i Årjäng i Värmland före jul

NYHETER

Prästen Kerstin Segerberg, 78, anmäldes försvunnen i Årjäng i Värmland den 20 december.

Nu har polisen ändrat inriktning på utredningen från försvinnande till misstänkt mord.

Foto: WIDÉNS FOTO
Kerstin Segerberg.

– Det är den totala avsaknaden av spår trots en omfattande kartläggning av den här skötsamma kvinnans liv som gör att vi nu misstänker att hon kan ha utsatts för ett brott, säger Ronny Brattström, vakthavande befäl på Värmlandspolisen.

Skulle köra ut julblommor

Kerstin Segerberg var präst i Silleruds församling. Hon pensionerades för många år sedan, men har fortsatt hjälpa kyrkan. Innan jul skulle hon köra ut julblommor åt alla över 80 år i församlingen.

Onsdagen den 15 december hade hon bara ett gammalt par kvar att åka till. De bor ett par mil norr om Kerstins hus i Svensbyn. Polisen vet att Kerstin åkte hemifrån någon gång under onsdagen för att köra de fyra milen till parets hus. Men hon kom aldrig fram.

Polisens huvudteori har från början varit att hon drabbats av någon form av olycka eller problem med bilen på sin väg till paret.

Sökt med bandvagn

Men trots att det har sökts såväl till fots, med bilpatrull, helikopter och bandvagn samt att lokalkbefolkningen själva engagerat sig i eftersök finns inga spår efter Kerstin.

Enligt polisen är den senast kända och bekräftade iakttagelsen av henne från den 14 december då hon tankade sin bil vid DIN-X bensinstation i Svensbyn, Sillerud.

– Hon brukar alltid höra av sig men det har hon inte gjort den här gången, säger Ronny Brattström.

ARTIKELN HANDLAR OM