Mord och mord- försök på Ekerö

Foto: Stefan Reinerdahl
Polisen arbetar vid avspärrningarna kring radhuset på Ekerö. I huset hittades en ung man död och en ung kvinna svårt skadad.
NYHETER

Två tonåringar hittades i natt i ett hus på Ekerö.

Pojken var död och flickan svårt skadad.

– Brottsrubriceringen är mord och försök till mord, säger Kjell Hellström, stationsbefäl vid Västerortspolisen, till Aftonbladet.

Foto: stefan reinerdahl
Enligt polisen skulle de två tonåringarna ha varit ensamma hemma.

När polisen kom till ett radhus på Ekerö, väster om Stockholm, strax efter midnatt hittade de en pojke död.

– Han hade svåra skador på kroppen och i huset hittade vi även en flicka. Hon var vid liv men även hon hade svåra skador, säger Kjell Hellström, stationsbefäl vid Västerortspolisen.

”De är kompisar”

Pojken och flickan är inte släkt med varandra.

– Så som vi har förstått det är de kompisar. De skulle ha varit ensamma i huset men nu måste vi reda ut om de här skadorna är gjorda av någon annan eller om de har orsakat varandra skadorna, säger Kjell Hellström.

Det första larmet till polisen kom klockan 23, när en anhörig till flickan varit oroad då telefonsamtal inte besvarats.

– Det fanns inga indikationer på att något allvarligt skulle ha hänt, då hade vi gått in i huset direkt. Utan vi väntade på att en anhörig skulle komma till hemmet, säger Marie-Louise Nilsson, stationsbefäl vid Västerortspolisen, till Aftonbladet.

Klockan 00.23 kom pojkens förälder till hemmet. Då var sonen död.

Knackat dörr

Flickan vårdas på sjukhus. För att få en bild av händelseförloppet skulle polisen behöva förhöra henne. Det är dock inte möjligt.

– Hennes tillstånd är stabilt, men det innebär inte på något sätt att vi kan förhöra henne. Det kommer nog att dröja innan vi kan få någon klarhet i vad som har hänt från flickan, säger Marie-Louise Nilsson.

Brottsrubriceringen är mord och försök till mord.

– Teknisk undersökning pågår. Vi har också knackat dörr under natten och kommer att fortsätta göra så idag, men vi är intresserade av alla eventuella iakttagelser som gjorts under natten i området, säger Kjell Hellström.

ARTIKELN HANDLAR OM