Gömde styckad familj i träd – dömd till livstid

NYHETER

Matthew Hoffman, 30, mördade och styckade tre personer och gömde kropparna i ett ihåligt träd.

Han kidnappade också en 13-årig flicka som han våldtog i sin källare.

Själv kallar han det för ett ”inbrott som gick snett”.

När familjen i huset upptäckte Hoffman blev han så överraskad att han inte såg någon annan utväg än att brutalt slå ihjäl de två vuxna kvinnorna, en 11-årig pojke och familjens hund.

Det framkom under torsdagens rättegång i Ohio, USA, där den arbetslöse skogshuggaren dömdes till livstids fängelse, enligt nyhetsbyrån AP.

Gömde kropparna

Efter att han mördat de tre styckade Hoffman kropparna och stoppade delarna i svarta sopsäckar som han gömde i toppen av ett ihålig träd.

Av någon anledning skonade han en 13-årig flicka som också fanns i huset. Henne kidnappade han och våldtog hemma i sin källare.

När polisen hittade henne var hon bunden och hade munkavle.

Erkände allt

I domstolen erkände Matthew Hoffman allting. Han sade inget själv, men hans advokat läste upp ett kort uttalande där Hoffman förklarar att ”det var ett vanligt inbrott som gick snett”, rapporterar AP.

Fallet var till en början en hård nöt att knäcka för polisen. De lyckades spåra Hoffman och hittade flickan i källaren, men var familjen fanns vägrade han avslöja.

Först när hans mor besökt honom i häktet och han blivit lovad att slippa dödsstraff om han samarbetade berättade han om trädet.

Hoffman har tidigare suttit sex år i fängelse för att han tänt eld på ett hus för att dölja ett inbrott. Han ska också ha försökt strypa en före detta flickvän.

ARTIKELN HANDLAR OM