Dra loss båten – och den är din

Den som kan bärga den får den, lovar ägaren

Foto: Foto: JOACHIM NYWALL
”total felnavigering” Christian Wahren köpte båten i somras. Några vänner seglade den på grund utanför Vänersborg. ”En total felnavigering”, säger Christian Wahren.
NYHETER

Sugen på en segelbåt?

Det är bara att åka och hämta en.

– Den som kan bärga den först får den, säger Christian Wahren.

Han vädjar nu att någon ska rädda hans sju meter långa Albin Viggen – som håller på att blåsa sönder på ett rev utanför Vänersborg.

Två belgiska vänner till den svenske ägaren skulle segla ner båten till Belgien. De kom inte särskilt långt. Efter att deras kapten lämnat dem i Mariestad gick de på grund.

Larmet kom vid midnatt den 29 augusti. Sjöräddningen skickade en helikopter från Göteborg som undsatte de skeppsbrutna.

– En total felnavigering, konstaterar Christian Wahren som köpte båten i Norrköping i somras.

Båten oförsäkrad

Vännerna chockades av det svenska äventyret och åkte hem till Belgien direkt. Men båten, som kan kosta upp till 40 000 kronor, står kvar. Eftersom den är oförsäkrad kan det bli en dyr historia att bärga den.

Lånad motor

– Mina vänner skulle vilja ha tillbaka sin personliga utrustning och motorn är lånad, men annars kan jag ge bort båten till den som bärgar den, säger Wahren till TTELA.

Så länge båten inte utgör en risk för miljön kan den ligga kvar där den är, uppger Sjöräddningen. Annars dras den iland av räddningstjänsten som skickar räkningen för insatsen till ägaren.

ARTIKELN HANDLAR OM