Minst fem döda i olycka

Stor krock nära Tromsö – många skadade

Foto: Knut Jensen, iTromso.no
NYHETER

Minst fem personer har omkommit i en omfattande trafikolycka nära norska Tromsö, rapporterar den lokala nyhetssajten iTromsö.

– Det är en krock mellan en buss och flera andra fordon, säger den lokala polischefen Kurt Pettersen till norska tidningen Verdens Gangs nätupplaga.

I ett pressmeddelande klockan 15.24 bekräftar Tromsö polisdistrikt att fem personer är omkomna. Ett tiotal personer har skadats och körts till sjukhus med ambulans och helikopter.

Totalt fem fordon var inblandade i olyckan. En buss, två personbil och en minibuss.

Enligt polisens insatsledare på platsen känner man ännu inte till de omkomnas identiteter, skriver den lokala nyhetssajten itromso.no.

I ett pressmeddelande klockan 16.50 beskriver polisen olycksförloppet:

"En av bilarna har fått sladd, och kolliderat med bussen, vidare har de övriga bilarna och minibussen varit involverade i olyckan. Den ena bilen är nästan utan skada."

I bussen fanns ett ungdomslag i handboll, rapporterar norska medier. Spelarna, som är mellan 14 och 16 år ska inte vara allvarligt skadade. Men de personer som satt längst fram i bussen har fått skär- och sårskador.

Olyckan skedde på en 90-väg. Det är mörkt och halt på platsen.

– Polisen har fortfarande inte överblick om vad som orsakat olyckan, säger iTromsös reporter Jørn Pedersen från olycksplatsen.

Olyckslarmet kom vid 14-tiden och delar av E8 vid Tromsö är avspärrade.

ARTIKELN HANDLAR OM