Ingvar Oldsberg: ”Jag har cancer”

Foto: Anders Deros
Visade inget Miljonpubliken som i höstas bänkade sig framför ”Här är ditt liv” anade inte att programledaren, här med vännen Björn Hellberg, samtidigt opererades två gånger för cancer.
NYHETER

Ingvar Oldsberg, 65, har cancer.

Den folkkäre programledaren har redan opererats fyra gånger – och nu väntar strålbehandling.

– Det är synd att läkarna inte upptäckte cancern tidigare, säger han till Expressen.

Miljonpubliken som bänkade sig framför ”Här är ditt liv” anade ingenting.

Mitt under inspelningarna av det populära programmet opererades programledarproffset Ingvar Oldsberg i hemlighet två gånger för cancer. Men av sjukdomen syntes intet spår i tv-rutan.

– Jag fick ju kämpa, vet du. Och så fick jag inte berätta för mycket för folk. Det var två, ganska omfattande operationer som gjordes under ”Här är ditt liv”. Men jag tänkte, att jag kan inte kasta in handduken, utan försökte göra det bästa av saken. Nu i efterhand undrar jag hur tusan jag klarade av det, säger Ingvar Oldsberg till Expressen.

Bekymmer i flera år

Den forna ”På Spåret”-programledaren slänger in en ordvits och säger att cancern ligger vid ”ändhållplatsen”, vid analöppningen.

Ingvar Oldsberg säger att han haft bekymmer med en knöl där i flera år, men att det är först på senare tid som den övergick till cancer.

Strålbehandling i vår

Under hösten har han opererats sammanlagt fyra gånger. I vår påbörjar den folkkäre programledaren strålningsbehandling på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.

– Enligt vad läkarna har sagt blir det 23 strålbehandlingar i första läget. Det blir en strålbehandling varje dag i fyra, fem veckor, säger han till Expressen.

Han avslutar med att säga till tidningen att han håller modet uppe.

– Det enda jag tycker är synd är att cancern inte upptäcktes i ett tidigare skede.

ARTIKELN HANDLAR OM