Mirakelhunden flög 12,5 meter

"Hunden måste vara Dumbo i hundkostym"

NYHETER

Hunden Basse föll från femte våningen – och överlevde mirakulöst utan skador.

Det är oklart om han trodde att han kunde flyga, men veterinären Sigbjörn H Storli har en teori:

– Den här hunden måste vara Dumbo i hundkostym. Den måste ha flugit med öronen, säger han till VG.

Foto: Roger Neumann/VG
Syskonen Sebastian, 15, och Viktoria Westersö, 10, håller upp Basse, 2, i öronen som räddade hunden under sin vådliga luftfärd. (Klicka för större bild)

Alla har väl sett filmen Dumbo, om den lilla elefantungen som kunde flyga genom att flaxa med öronen? Huruvida bassethunden Basse i norska Lörenskog sett filmen förtäljer inte historien om Sebastian och Viktoria Westersös jycke.

De två syskonen, 15 och 10 år gamla, följde med sin farmor och farfar för att handla och lämnade Basse med farföräldrarnas hund. Efter ett par timmars shopping upptäckte de att Basse försvunnit.

”Vi var livrädda”

– Min syster grät, vi var livrädda och letade överallt, säger 15-årige Sebastian till VG.

De upptäckte till slut att dörren till verandan på femte våningen var öppen och befarade det värsta.

Väl nere på marken hittade de till slut Basse – vid liv.

– Han hade gått igenom ett staket, och till slut lagt sig i en buske. Han skakade väldigt mycket då vi fann honom, säger Sebastian.

Föll 12,5 meter

Och efter det 12,5 meter höga fallet hyllas mirakelhunden i norsk media. Veterinären Sigbjörn H Storli som undersökte Basse efter det höga fallet förvånades över att han klarat sig så bra.

– När en sån här hund ramlar i backen smäller det ordentligt. Du hittar inte många liknande historier som den här. Den här hunden måste vara Dumbo i hundkostym. Den måste ha flugit med öronen, säger veterinären.

Efter att Basse bliviti ordentligt undersökt kom veterinären fram till att han var allvarligt chockskadad efter cirkulationssvikt, men utan inre blödningar eller allvarliga skador. Något som Sebastian och Viktoria var väldigt glada för.

ARTIKELN HANDLAR OM