Mördade agenten var jagad

Polisen efterlyser man och kvinna

NYHETER

LONDON. Den mördade spionen kände sig förföljd.

Nu efterlyser polisen en man och en kvinna som setts i närheten av hans bostad.

Men ännu vet bara mördaren hur Gareth Williams dödades.

sista bilden på spionen Gareth Williams, 32, hittades död i en väska i sin lägenhet för två veckor sedan.

Här är de sista bilderna på MI6-agenten Gareth Williams, 31. Nio dagar innan han hittades död i sin lägenhet i London fångades han på övervakningsbilder under en shoppingtur, skriver Daily Mail.

Kroppen hittades inlåst i en stor sportväska i badkaret och hade redan börjat förmultna.

Trots flera rättsmedicinska undersökningar har man ännu inte lyckats fastslå hur agenten dödats. Kroppen bär inga spår efter vapen eller slag. Inte heller hade han alkohol eller droger i kroppen.

Kände sig förföljd

Enligt uppgifter i brittisk press ska Williams ha berättat för sina chefer att han kände sig förföljd, men oron togs inte på allvar. Nu söker polisen efter två personer mellan 20 och 30 år med sydeuropeiska utseenden, en man och en kvinna, som har setts i huset där Williams bodde.

Gareth Williams var anställd av GCHQ, den brittiska regeringens superhemliga avlyssningscentral, men utlånad till MI6. Där uppges han ha haft högsta säkerhetsklassning och varit en del av en grupp som arbetade med att skapa anordningar för att stjäla data från mobiler och bärbara datorer.

Sägs ha levt dubbelliv

Källor inom underrättelsetjänsten har hävdat att förklaringen till Gareth Williams död snarare skulle finnas i privatlivet än i hans superhemliga yrke. Polisen har undersökt telefonnummer till manliga eskorter och kartlagt Williams påstådda dubbelliv i Londons gayvärld.

ARTIKELN HANDLAR OM