Polisen avbryter sökandet efter Eva

NYHETER

Polisen har desperat jagat nya spår efter den försvunna universitetsläraren Eva, 51.

Men nu lägger man ner sökandet tills vidare.

Man har för tillfället inga nya uppslag att gå efter.

Polisen har tills vidare aktivt slutat söka efter den försvunna Örebrokvinnan. Spaningarna återupptas så fort det finns skäl till detta.

– Nu koncentrerar vi oss på att sammanställa uppgifter och hålla förhör. Vi måste hjälpa åklagaren med information inför häktningsförhandlingen på tisdagen, säger Örebropolisens informationschef Torbjörn Carlson till Aftonbladet

Nekar till brott

Han vill inte uttala sig om misstankarna stärkts mot den häktade 51-åringen, Evas kollega. Denne sitter häktad misstänkt för människorov, på den lägsta graden av misstanke, och åklagaren måste besluta om hon ska begära mannen omhäktad. Torbjörn Carlsson vill heller inte säga om rubriceringen kan komma att ändras.

Mannen, som förhördes i går, har hittills inte gjort några erkännanden.

– Det finns ingen annan misstänkt och vad jag vet planerar åklagaren att begära mannen omhäktad, säger Torbjörn Carlsson.

Sökte i grustag

Polisen i Örebro har hittills sökt aktivt efter den försvunna Eva som nu varit borta sedan den 29 december. I går förmiddags finkammade polisens tekniker och hundar ett friluftsområde nära Lockhyttan där ett vittne pekat ut ”något som inte hörde till naturen”. I fredags sökte polisen i flera timmar i ett grustag norr om Örebro efter att tre hundar gjort markeringar.

Men sökandet fick avbrytas när ingenting hittades.

ARTIKELN HANDLAR OM