Han häktas för mordet

51-årige kollegan nekar konsekvent till att ha något med Evas försvinnande att göra

NYHETER

ÖREBRO. I dag häktades den 51-årige universitetschefen misstänkt för styckmordet på Eva.

Med svag röst tog han emot rättens besked.

Själv nekar han till anklagelserna och har lämnat en egen historia av vad som hänt.

– Han har inte haft samma uppfattning om deras relation som Evas anhöriga haft, säger kammaråklagare Helena Eckerroth Flodin.

Foto: Conny Sillén

Med huvudet gömt under en grön fleecejacka och flankerad av häktesvakter med skottsäkra västar leddes den 51-årige mannen in i säkerhetssal fyra i Örebros tingsrätt strax efter halv två i eftermiddags.

Han gav endast åhörarna en snabb blick. Sedan satt han med blicken riktad rakt fram och huvudet vilandes i händerna.

När rättens ordförande meddelade att han nu, mot sitt nekande, är häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet på Eva, 51, rörde han inte en min.

Blev styckad

Polisen kunde i dag efter att SKL i Linköping fått fram svar på dna-prover, meddela att de kroppsdelar som hittades i ekoparken i Lockhyttan i går är Eva som försvann den 29 december.

Hon har mördats och sedan, av allt att döma, styckats.

Kroppsdelarna som i går hittades hade lagts i svarta sopsäckar och sedan gömts under snön i närheten av en liten skogsväg.

Nekar till anklagelserna

Den 51-årige mannen nekar till att ha något med universitetsläraren Evas försvinnande eller död att göra. Han har lämnat en historia till vad han gjort under de aktuella dagarna, en historia han i förhör endast gjort små ändringar i enligt åklagaren.

Vad gäller hans relation med Eva, som enligt närstående till hennes skulle fortsatt även efter att han träffat sin nuvarande sambo, har han haft en annan syn på.

– Han har inte haft samma uppfattning om deras relation som Evas anhöriga haft, säger kammaråklagare Helena Eckerroth Flodin.

Åklagaren har nu till den 8 februari på sig att väcka åtal mot 51-åringen. Tills dess sitter han häktad med restriktioner.

ARTIKELN HANDLAR OM