”Eva kliver in i en svart Cadillac”

Uppgifter till NA om övervakningsbilder

Foto: POLISEN
Polisen i Örebro vill ha in upplysningar om den svarta Cadillacen.
NYHETER

Samma dag som Eva försvann visar bilder från en övervakningskamera hur hon kliver in i en svart Cadillac – en sådan modell som den häktade 51-åringen har.

Detta enligt uppgifter till tidningen Nerikes Allehanda.

– Jag kan inte kommentera. Men övervakningskamerabilder är intressanta för utredningen, säger Torbjörn Carlsson på Örebropolisen till Aftonbladet.

Den mordmisstänkte 51-åringen har en svart Cadillac BLS som det endast finns 68 exemplar i9 färgen svart av i Sverige.

I Örebro län finns bara en – 51-åringens.

Kliver in i bilen

Enligt uppgifter till Nerikes Allehanda ska polisen ha samlat in bilder från en övervakningskamera där den 51-åriga universitetsläraren Eva ses kliva in i en just sådan bilmodell.

Bilderna ska vara från den 29 december, samma dag som trebarnsmamman Eva försvann spårlöst från centrala Örebro.

NA:s källa har inte uppgifter om exakt när under dagen bilderna ska vara tagna.

Torbjörn Carlsson, informationschef på Örebropolisen, vill inte kommentera uppgifterna eftersom det råder förundersökningssekretess i ärendet.

– Jag kan säga att vi samlar in övervakningskamerabilder eftersom de är en intressant källa till information för utredningen. Har vi nytta av dem så säkrar vi dem, säger han.

Även 51-åringens svarta Cadillac har tagits i beslag och undersökts nogrannt men Carlsson vill heller inte säga något om vilka fynd man gjort där.

"Kommenterar inte"

Tidigare i dag påstod Nerikes Allehanda att det skulle finnas en bild på Eva och den mordhäktade 51-åringen tillsammans från den 29 december, en uppgift som då Carlsson starkt dementerade.

– Det var en uppgift som var rent felaktigt.

Men nu har tidningen ändrat sina uppgifter. Och Torbjörn Carlsson dementerar inte längre de nya uppgifterna.

– Nej. Jag kommenterar dem inte, säger han.

Teknikerna jobbar

Aftonbladet har tidigare kunnat berätta att både Evas silverfärgade Golf och 51-åringens svarta Cadillac är viktiga delar i utredningen. Bilarna ska enligt vittnesuppgifter ha befunnit sig i Klockhammarområdet norr om Örebro där Evas kropp sedan hittades – både före och efter försvinnandet.

Men det är framför allt den svarta bilen som uppmärksammats efter den 29 december – dagen då Eva försvann.

I dag fortsätter polisen sitt sökande efter kroppsdelar vid avspärrningarna vid Lockyttan. Man har använt en grävmaskin för att frilägga snön.

FAKTA

Detta har hänt:

Onsdagen den 29 december: Den 51-åriga universitetsläraren från Örebro anmäldes som försvunnen.

Lördagen den 1 januari: En 51-årig man anhölls misstänkt för att ligga bakom Evas försvinnande. Mannen är kollega till kvinnan och de har även haft en relation utöver arbetet.

Tisdagen den 4 januari: Mannen häktades som skäligen misstänkt för människorov, en lägre misstankegrad.

Polisen koncentrerade de följande dagarna sökandet till ett område norr om Örebro. Bland annat undersöktes en stor grusgrop, men utan resultat.

Måndagen den 10 januari: Polisen fick ett tips som ledde till att ett skogsområde norr om Klockhammar utanför Örebro spärrades av och undersöktes. Efter någon timme hittades delar av en kvinnokropp som visade sig tillhöra den saknade kvinnan.

Tisdagen den 11 januari: 51-åringen häktades som på sannolika skäl misstänkt för mord. (TT)

ARTIKELN HANDLAR OM