”Han ljög för henne”

Evas vänner berättar om relationen med 51-åringen

1 av 2 | Foto: BJÖRN LINDAHL
Fortsatt polisjakt Flera hunpatruller sökte i går av området i Lockhyttan utanför Örebro där delar av 51-åriga Evas kropp tidigare hitatts.
NYHETER

LOCKHYTTAN. Jakten på mördade Evas kvarlevor fortsätter.

Polisen arbetar nu intensivt med att kartlägga hennes sista timmar i livet.

För Aftonbladet berättar nu Evas vänner om sin oro för hennes relation med den 51-årige mannen:

– Han ljög mycket för Eva. Han levde ett dubbelliv.

Foto: POLISEN
Klev in i Cadillac Enligt nya uppgifter har polisen bilder från en övervakningskamera som visar hur Eva kliver in i en svart Cadillac samma dag som försvinnandet.

Flera hundpatruller sökte i går av området i Lockhyttan där delar av 51-åriga Evas kropp redan har hittats.

Polisen försöker nu kartlägga Evas sista dagar i livet och även den misstänkte 51-åringens förehavanden dagarna runt försvinnandet, den 29 december.

Personer i Evas närmaste omgivning vittnar nu för Aftonbladet om att de var oroliga för henne redan före försvinnandet. Relationen med 51-åringen blev allt mer komplicerad.

– Vi hörde en del konstiga saker om mannen hon träffade. Att han ljög mycket för Eva. Ja, att han levde ett dubbelliv helt enkelt, säger en bekant med god insyn.

”Mådde inte bra”

Eva beskrivs av personer i sin omgivning som ”en stark kvinna”, som bland annat har kombinerat livet som ensamstående mamma åt tre barn med att studera. Hon skrattade ofta, tyckte om att resa och hade ett stort friluftsintresse.

Men relationen till 51-åringen förändrade Eva.

– Hon gick ner i vikt och mådde inte bra under den senaste tiden,

Den misstänkte 51-åringen nekar till mordanklagelserna. Han ska, enligt åklagaren Helena Eckerrot Flodin, även ha haft en annan syn på deras relation än Eva själv.

Övervakningsbilder

Enligt uppgifter till Nerikes Allehanda, NA, har polisen nu bilder från en övervakningskamera som visar hur Eva kliver in i en svart Cadillac samma dag som försvinnandet. Den svarta bilen är likadan som den misstänkte 51-åringens, och i Örebro län finns bara en sådan bil registrerad.

NA:s källa kan dock inte uppge vid vilken tidpunkt Eva klev in i bilen.

Eva anmäldes försvunnen när hon inte kom till ett planerat möte under förmiddagen den 29 december. Polisen uppger att Evas bil, en silverfärgad Golf, hittades i anslutning till försvinnandet. Aftonbladet har tidigare pratat med en person som hävdar att hon såg Eva i Nora vid 14.30-tiden dagen för försvinnandet.

”Det är ofattbart”

Vid lunchtid den 29 december använde den misstänkte 51-åringen tvättstugan i det flerfamiljhus som han bor i och han spelade även golf på golfhallen i Örebro.

Polisen har hittat ett kvitto i mannens plånbok och enligt det betalade han 80 kronor för en halvtimmes spel klockan 12.25.

– Han kom väl kanske fem, tio minuter innan han betalade och började spela, säger ägarna som räknar mannen som en nära vän.

Den 29 december märkte de inget avvikande i 51-åringens uppträdande när han kom till golfhallen.

Vännerna tror att den häktade mannen är oskyldig.

– Jag känner ingen lugnare människa. Han svär aldrig ens på golfbanan. Det här är ofattbart.

ARTIKELN HANDLAR OM