”En väldig lättnad”

Kyrkoherde Birgitta Rolöf om sorgen efter Kerstin Segerberg som hittats död

Foto: LOTTE FERNVALL
Lättad trots allt ”En stor lättnad men samtidigt en stor sorg”, säger väninnan Birgitta Rolöf efter att Kerstin Segerberg hittats död.
NYHETER

Prästen Kerstin Segerberg, 78, påträffades i går död i sin bil i Glaskogen i Värmland.

– Det blev en väldig lättnad men samtidigt en stor sorg, säger Birgitta Rolöf som är kyrkoherde i Silleruds församling och väninna till Kerstin Segerberg till Aftonbladet.

Prästen Kerstin Segerberg, 78, var den 15 december på väg med en julblomma till ett äldre par när hon försvann. Polisen sökte förgäves efter henne.

Igår påträffades hennes Citroën av två skoteråkare. Inne i bilen fanns Kerstins kvarlevor.

Flera frågor

Kyrkoherde Birgitta Rolöf och församlingsmedlemmarna i Sillerud har varit oroliga för Kerstin ända sedan hon försvann för nästan en månad sedan.

– Det är jätteskönt att de har hittat henne, det är det verkligen. Nu behöver vi inte undra längre.

Samtidigt finns det fortfarande frågor som man vill ha besvarade.

– Nu återstår ju att få veta vad det var som hände. Om hon blev sjuk eller så.

Förskräckligt öde

I början av januari rubricerade polisen Kerstin Seberbergs försvinnande som mord. Men Birgitta Rolöf trodde aldrig att Kerstin hade blivit utsatt för något brott. Samtidigt är sorgen och saknaden ändå stor.

– Jag tror jag kan tala för alla här, när jag säger att det är en lättnad att ha fått besked om att Kerstin har hittats. Samtidigt är detta ett förskräckligt människoöde. Det är lätt att leva sig in i det som hänt, att hon satt där ensam i skogen.

Foto: Magnus Sandberg
Susanna Vidlund

Hur kommer ni minnas Kerstin?

– Som en plikttrogen, engagerad människa. Hon dog ju mitt i livet när hon gjorde det hon levt för i många år, nämligen sitt församlingsarbete.

ARTIKELN HANDLAR OM