Han såg presidenten lämna landet

Västsvenska Emmas man sitter fast i Tunisien

NYHETER

Emmas man kom med sista planet till Tunisien – och såg president Ben Ali lämna landet.

Nu sitter han instängd på ett hotell strax utanför huvudstaden Tunis.

– Det är klart jag är skrämd och orolig för honom, säger Emma.

Emmas man landade vid 17-tiden mitt i kaosets Tunisien. Samtidigt såg han president Ben Alis flyg lyfta och lämna landet.

Kom med sista planet

– Luftrummet hade redan stängt, men planet var det sista som fick landa på Cartaghe-flygplatsen i Tunis, säger Emma, 30, som kommer från Västsverige och har varit i kontakt med sin man under kvällen.

Hennes make arbetar i Tunisien på ett oljebolag. Efter ett möte i Libyen beordrades han att åka tillbaka, det var innan luftrummet över Tunisien stängdes.

Stoppades av soldater

Det råder utegångsförbud i Tunis på kvällarna. Emmas make fördes ut bakvägen från flygplatsen.

– Det var inget tal om att de skulle få sina väskor. Det är kaos på flygplatsen.

Vägen från Cartaghe-flygplatsen kantades av soldater. Han fick ta sig förbi flera vägspärrar för att komma till hotellet där han nu befinner sig med flera andra internationella kolleger.

Skrämd och orolig

– Min man pratar arabiska, annars hade han nog inte tagit sig fram till hotellet, då hade de skickat tillbaka honom. Militären vill inte att folk ska förflytta sig, säger Emma.

Hon är skrämd över utvecklingen i Tunisien, och orolig för sin make.

– Han säger att jag inte ska oroa mig, men det är skrämmande att det har gått så fort. Jag var där för en vecka sedan och då var det helt lugnt. Jag hoppas att situationen kommer att lugna ner sig lite nu när presidenten har lämnat landet.

ARTIKELN HANDLAR OM