Letar spår i jaktstugor

Polisens nya teori om var mördade Eva styckades

Foto: andreas bardell
HEDRADES MED LJUS I går hölls en manifestation på Nora torg för att hedra Eva, 51, och för att protestera mot våldet mot kvinnor.
NYHETER

ÖREBRO/STOCKHOLM. Polisen letar desperat efter platsen där Eva, 51, mördats och kort senare styckats – hittills utan resultat.

Men obduktionen har gett polisen viktiga ledtrådar.

Nu söker de i jaktstugor och slaktbodar.

Polisens jakt efter brottsplatsen fortsätter, men trots en omfattande och ihärdig sökinsats har inget konkret lett framåt – förrän nu.

Obduktionen genomfördes i onsdags och i går kom rapporten. Den ger polisen viktiga ledtrådar.

– Nu finns det vissa ställen vi är extra intresserade av, säger en källa till Aftonbladet.

Enligt protokollet har gärningsmannen behandlat kroppen på ett specifikt sätt, säger en poliskälla. Därför har polisen nu en tydlig teori om vilken typ av plats som det brutala dådet bör ha skett på.

Använde specialverktyg

Gärningsmannen har gått tillväga på ett mycket välplanerat sätt och tycks vara väl insatt i det praktiska utförandet. Obduktionssvaret ger också information om att specialverktyg använts.

Allt tyder också på att kroppen har varit upphängd, det visar bland annat två tydliga märken.

– Det här är omänskligt, ovärdigt och vidrigt, säger en annan källa.

Aftonbladet var som enda tidning på plats i går när polisen sökte i ett helt nytt område. Framför allt var jaktstugor och slaktbodar intressanta.

Vid en större slaktbod för djur sökte polisen efter spår bland knivar, sågar, kättingar och krokar. Men utan resultat.

Även sökandet efter ytterligare kvarlevor fortsätter. I går letade polisen längs den gamla vägen till Nora. Här har två vittnen gjort intressanta iakttagelser.

Inga spår i mannens bil

En person såg den 30 december, dagen efter Evas försvinnande, en man i mörkret i skogen med en ficklampa. När vittnet närmade sig längs vägen försvann plötsligt mannen, och lampan slocknade. Ett annat vittne har sett en svart sopsäck i diket, som senare inte låg kvar på platsen.

Utöver jakten på brottsplatsen har polisen ett annat svårt problem att lösa.

I den misstänkte 51-årige mannens bil och i mördade Evas bil har inga spår efter en död kropp hittats, enligt en källa.

Överklagade omhäktningen

Utredarna har undersökt om mannen har hyrt en bil, men efterforskningen har hittills inte gett resultat. Fortfarande vet inte polisen hur gärningsmannen fraktat kroppsdelarna – om så är fallet.

– Vi har en fyndplats men det har inte gett något mer. Så vi vet inte om det är där i närheten brottsplatsen är, eller någon helt annanstans, säger en person med insyn i utredningen.

Den misstänkte 51-åringen nekar till brott och överklagade omhäktningen. Efter beslut i Göta hovrätt i går är han dock fortsatt häktad.

ARTIKELN HANDLAR OM