Skräcken i skogen

Nya fynd hittades i djupsnön

1 av 3 | Foto: andreas bardell
sökandet fortsatte i natt Efter ett tips hittade polisen sent i går kväll fler kvarlevor efter mördade Eva, 51, i snön intill en sjö. Området är under massiv bevakning och ska undersökas av tekniker under söndagen. ”Det här är högintressant för utredningen”, säger en polis till Aftonbladet – som var enda tidning på plats.
NYHETER

ÖREBRO. Här hittas fler avgörande fynd i jakten på 51-åriga Evas mördare.

Aftonbladet var på plats vid sjön när polisen gjorde upptäckten sent i går kväll.

– Vi har hittat mänskliga kvarlevor, bekräftade Mats Öhman, polisens insatsledare för Aftonbladet på söndagen.

Den ihärdiga jakten på kvarlevor efter styckmördade Eva gav sent i går kväll resultat.

Efter tips gjorde polisen den fasansfulla upptäckten och spärrade av det direkta närområdet i nordvästra Örebro.

Aftonbladet, som var enda tidning på plats, kunde då avslöja att nya fynd gjorts.

– Vi har nu fler kroppsdelar, bekräftade en poliskälla för Aftonbladet i natt.

Fyndet gjordes alldeles intill en sjö, drygt en och en halv mil från platsen där man tidigare i veckan fann de första kvarlevorna av Eva.

Låg paketerat

Starka lampor lyste upp den becksvarta barrskogen runt fyndplatsen när den massiva polisbevakningen av området inleddes. Fyndet låg paketerat och en bit ner i snön.

– Det här är högintressant för utredningen, säger en polis på plats.

Under natten valde man att inte undersöka kvarlevorna närmare och flyttade inte heller på dem. Under söndagen har teknikerna undersökt kroppsdelarna och den snöklädda marken runt omkring.

– Vi är långtifrån klara på platsen, säger en polis.

Sent under kvällen genomfördes en sökinsats med polishund. Området kring fyndplatsen och vägen som leder dit undersöktes en första gång, men till synes utan ytterligare resultat.

Under natten sökte polisen med hundar även på fler platser.

På söndagseftermiddagen lämnade polisens tekniker fyndplatsen. Och då bekräftade polisen officiellt att det var kroppsdelar man hittat.

– Vi kan bekräfta att vi har hittat mänskliga kvarlevor. Platsen är fortsatt avspärrad och teknikerna kommer komma tillbaka. Vi kommer också patrullera området med hundar, säger Mats Öhman till Aftonbladet.

Letade desperat

Eva försvann spårlöst den 29 december. Sedan dess har polisen desperat sökt i skogar och grustag. Först i måndags gjordes det första fyndet. Och i natt kom det andra genombrottet.

– Ihärdigt arbete lönar sig, det vet vi nu, säger en källa.

Polisen letar fortfarande febrilt efter brottsplatsen där gärningsmannen mördat och styckat Eva.

Aftonbladet kunde i går avslöja att obduktionen gett polisen viktiga detaljer kring tillvägagångssättet.

Styckningen har varit välplanerad och genomförts med stor precision. Allt tyder på att kroppen har varit upphängd och därefter styckats.

Nu letar polisen i jaktstugor och slaktbodar, enligt källor.

Har inte förhörts

Den misstänkte 51-åringen har ännu inte pressats av förhörsledaren gällande obduktionsresultatet.

– Nej, vi har inte förhört honom om det. Och vi har heller inget förhör inplanerat just nu, säger Torbjörn Carlson, polisens informationschef.

Samtidigt är tvättstugan i mannens hyreshus återigen högintressant för polisens tekniker. I går spärrades den av på nytt för ytterligare en undersökning.

En granne har tidigare berättat för Aftonbladet hur 51-åringen, samma dag som Eva försvann, tog grannens tvättid mitt på dagen för att paniktvätta.

FAKTA

Eva försvann spårlöst – detta har hänt

Den 29 december skickar Eva ett sms till en av sina söner, lämnar sin lägenhet i centrala Örebro, och ses köra sin silverfärgade Volkswagen Golf. Vid lunchtid ringer en anhörig henne – då hörs bara skrapande ljud. Vid andra samtalet är telefonen avstängd.

På eftermiddagen slår en av Evas kollegor larm till polisen: hon har försvunnit.

Den 31 december går 51-åringen på nyårsmiddag med sin sambo. Evas söner sätter upp lappar med texten ”Har du sett våran mor” över hela Örebro.

Den 1 januari har polisen fått veta att Eva haft ett förhållande med 51-åringen. Han förhörs och anhålls misstänkt för människorov.

Den 3 januari begär åklagaren 51-åringen häktad för människorov. Han häktas dagen efter.

Den 5 januari genomför polisen pejling av Evas mobiltelefon och knyter den till ett område runt Lockhyttan. De börjar söka efter henne med hundpatruller och helikopter.

Den 10 januari promenerar en man med sin hund i ett friluftsområde i Lockhyttan. Plötsligt stannar hunden vid diket och börjar skälla. Polis med hund kontrollerar tipset och hittar en kroppsdel i en svart sopsäck ungefär en halvmeter ner i snön. Dna-test visar senare att det är kvarlevor av Eva.

Den 11 januari häktas 51-åringen på sannolika skäl, den högre misstankegraden, misstänkt för mordet på Eva.

Nu har fler kroppsdelar efter Eva hittats. Polisen har sökt spår i slaktbodar och jaktstugor.

ARTIKELN HANDLAR OM