Spelade på Facebook när sonen drunknade

Nu riskerar Shannon Johnson 48 års fängelse

NYHETER

Den 34-åriga mamman lämnade sin 13 månader gamla son ensam i badkaret så hon kunde spela Facebook-spelet ”Café World”.

Nästa gång hon tittade till sonen låg han med ansiktet under ytan och ”gurglade”.

Shannon Johnson.

Shannon Johnson från Colorado i USA riskerar nu så mycket som mellan 16 till 48 års i fängelse för sin vårdslöshet.

Hon har själv medgett att det var ”dumt” att lämna sonen oövervakad i badvattnet, men säger enligt CNN att den 13 månader gamla pojken var självständig och ofta ville vara för sig själv. Hon ville heller inte riskera att göra honom till en morsgris.

Spelade Café World

Händelsen inträffade den 20 september i fjol.

Shannon Johnson tappade upp badvatten åt sonen i badkaret. Sedan lämnade hon badrummet och satte sig med datorn i vardagsrummet. Där spelade hon ”Café World” på Facebook, ett spel där man tar hand om ett eget virituellt kafé, lagar mat och serverar gäster. Hon besökte även vänners Facebook-sidor och tittade på några videoklipp.

Drunknade

Hon tittade till sonen en gång, säger hon till polisen, och då mådde han bra. Sedan ska det enligt Daily Mail ha gått tio minuter innan hon gick in i badrummet igen. Då hade hon inte hört något ett tag och skulle se så att sonen mådde bra.

När hon kom in i badrummet låg pojken med ansiktet ned i badvattnet och gav i från sig ”gurglande” ljud.

Pojken flögs med ambulanshelikopter till sjukhus men hans liv kunde inte räddas. Han förklarades död vid ankomst och dödorsaken var drunkning.

Den 13 månader gamla pojken hade en historia av krampanfall och Shannons mamma ska ha rått henne att inte lämna pojken ensam. Shannon Johnson åtalas nu för vållande till annans död.

ARTIKELN HANDLAR OM