Rånarens hus säljs av fogden

Han har skulder på 49 miljoner

Foto: Foto: URBAN ANDERSSON
dömd för helikopterrånet Alexander Eriksson, 35, fick sju år för den spektakulära kuppen mot värdedepån i Västberga. Hans enorma skulder består delvis av skadestånd. Den 9 februari säljs både villan och hans fritidshus på auktion.
NYHETER

Tv-producenten Alexander Eriksson fälldes för helikopterrånet.

Han fick sju års fängelse – och skulder på 49,5 miljoner kronor.

Nu säljs hans skärgårdsvilla och fritidshus på exekutiv auktion.

Alexander Eriksson.

Alexander Eriksson, 35, dömdes för att ha flugit helikoptern och deltagit i rånet mot G4S värdedepå i Västberga i södra Stockholm.

Hans jättelika skulder hos kronofogden handlar om kvarstadsbelopp och skadestånd som till stor del ska betalas solidariskt med de andra dömda i målet. Men Alexander Eriksson har också privata skulder sedan tidigare.

Ligger på Ljusterö

Den 9 februari håller kronofogden en exekutiv auktion i Sundbyberg. Både Erikssons fritidshus, som är värderat till 1,5 miljoner kronor, och hans villa, med ett marknadsvärde på 4,25 miljoner, ska gå under klubban.

Båda fastigheterna ligger på Ljusterö i Stockholms skärgård.

”Relativt nybyggd villa belägen i området Nolsjö, Ljusterö. Högt läge i området med potential till vid utsikt över Kyrksjön”, skriver värderingsmannen i sin objektbeskrivning.

Villan är på 176 kvadratmeter och fritidshuset på granntomten är på 55 kvadratmeter.

Tjänade mycket pengar

Alexander Eriksson hade det relativt gott ställt före rånet. I förhör har han berättat att han tjänade runt 100 000 kronor i månaden på jobbet som tv-producent åt TV 4 och SVT samt marknadsansvarig för ett energiföretag.

Bara några dagar före det spektakulära rånet kom han hem från tv-inspelningen av ”Kändisdjungeln” i Malaysia.

Han har under hela utredningens gång nekat till brott och rättegången har nu under januari fortsatt i Svea hovrätt. Den 16 februari faller hovrättens dom.

Hans försvarare, advokat Ragnar von Beetzen, kände inte till kronofogdens kommande auktion.

– Vi kommer att undersöka det här. Det finns lite olika åtgärder man kan göra mot det där, säger Beetzen.

ARTIKELN HANDLAR OM