16-åring våldtogs av tre män

Överfölls vid busshållplats i Östersund

NYHETER

En 16-årig flicka attackerades och våldtogs vid en busshållplats i Östersund på onsdagskvällen.

Polisen ska ha säkrat vissa spår efter överfallet men vädjar till allmänheten om hjälp.

– Vi söker framförallt efter en man som var ute och rastade sin hund i samband med händelsen, säger Bengt Stadin, länsvakthavande befäl i Jämtland.

Enligt polisen ska den 16-åriga flickan ha stått och väntat på bussen när tre män maskerade med halsdukar för ansiktet plötsligt dök upp. De drog med sig tjejen in bakom busskuren och ska där ha utsatt henne för en våldtäkt.

Skedde vid halv åtta-tiden

Händelsen ska ha inträffat någon gång mellan halv åtta och åtta på onsdagskvällen vid Torvalla centrum i södra delen av Östersund.

Enligt polisen ska de tre gärningsmännen vara i åldern 20-25 år. Efter överfallet avvek de från platsen springandes in mot bostadsomsrådet i riktning mot Splintvägen.

– Förmodligen blev de skrämda av en man som var ute och rastade sin hund, säger Bengt Stadin och förklarar att polisen väldigt gärna vill få tag på mannen för att höra vad han sett.

Vill ha allmänhetens hjälp

Polisens tekniker har även undersökt platsen och ska ha säkrat vissa spår och polisen letar nu efter de tre våldtäktsmännen.

Man vädjar nu till alla som har rört sig i området kring den aktuella tiden att höra av sig till polisen – oavsett om man sett något eller inte.

– Alla tips är värdefulla, ring hellre en gång för mycket, skriver polisen på sin hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM