Slaktmaskmannen kan ha slagit till igen

NYHETER

Polisen i Linköping jagar en maskerad man beväpnad med slaktmask.

Mannen försöker råna folk på deras bilar.

– Vi söker en lång, mörkklädd man som är maskerad på något sätt, säger Berit Blick, kriminalinspektör vid polisen i Linköping.

Den första attacken inträffade den 10 januari på Vårgårdsvägen, i ett villaområde i Linköping. En 45-årig man blev överfallen av gärningsmannen som hade väntat i offrets bil. När 45-åringen kom fram till bilen hoppade gärningsmannen ut och skadade mannen med ett vapen som han hade i handen.

Polisen misstänker att vapnet var en slaktmask, den typen av verktyg som används för avlivning av djur.

Rånförsök på parkeringsplats

I går slog gärningsmannen till igen. Vid 21-tiden råkade två personer ut för ett rånförsök på en parkeringsplats i Ekholmen i Linköping.

– Den här mannen har kommit fram och krävt att få deras bilnycklar. Offren har uppfattat honom som hotfull. Han har haft med sig någon typ av föremål, säger Berit Blick, kriminalinspektör vid polisen i Linköping.

De två rånförsöken inträffade på samma plats, ungefär samtidigt. Ingen skadades vid rånförsöken där de båda offren lyckades ta sig från parkeringsplatsen och ringa polisen.

Vill få in tips

Det som tyder på att det är samma gärningsman är signalementet och tillvägagångssättet. Polisen kan inte bekräfta att det är en slaktmask som använts vid de tre tillfällena, men mycket tyder på att det kan vara så.

Polisen är angelägen om att få in tips kring händelserna.

– Om någon har sett en misstänkt lång, yngre man i mörka kläder som har varit maskerad, så vill vi att man kontaktar oss, säger Berit Blick.

Ett vittne har sett två yngre flickor prata med någon som tros vara gärningsmannen. De flickorna vill polisen komma i kontakt med.

Har du sett något misstänkt kring händelserna i de östra delarna av Linköping? Tipsa polisen på telefonnummer 076-1172467 eller 076-1172465.

ARTIKELN HANDLAR OM