Så får du pengarna att räcka till – till det du vill

6 steg till ’’Lyxfällans’’ ekonomikoll

NYHETER

En tunn januariplånbok kan få de flesta nyårsdrömmar att blekna. Men med bara ­lite planering kan du i många fall snabbt få fart på ekonomin igen och få råd att göra det du egentligen vill.

Ekonomiexperterna Charlie Söderberg och Mathias Andersson vet hur man får en svajig ekonomi att bli stabil.

En kvart i veckan räcker för att du ska få koll på pengarna och kunna känna trygghet när du handlar, det menar Mathias Andersson och Charlie Söderberg, ekonomiexperterna som gjort sig kända från bland annat TV3:s ’’Lyxfällan”. I sin nya bok ’’Kulor, cash och kosing, konsten att få ut mer av sina pengar” (Ica bokförlag) delar de med sig av sina bästa tips. En av de vanligaste missarna som de märkt att många gör är att sakna tydliga mål med den egna ekonomin.

– Vad som då lätt händer är att man betalar sina räkningar och sedan lever upp resten av pengarna utan att egentligen uppfatta att man har råd med så mycket. Det går runt ekonomiskt men det blir just inget över, säger Mathias Andersson.

Ta kommando över hushållskassan, lyder därför deras främsta råd.

– Det är faktiskt överraskande enkelt, det räcker med att kunna plus och minus för att vända en dålig ekonomi till en schyst och sedan fortsätta hålla den sund, säger Mathias Andersson.Köp Plus och läs råden som hjälper dig hålla din privatekonomi sund.

Karin Hoppe

ARTIKELN HANDLAR OM