Polisen saknar viktiga bevis

Foto: Foto: Stefan Jerrevång
Trappar ner Polisen trappar nu ner sökandet efter bevis. Letandet i sommarstugor, slaktbodar och andra hus har inte gett några resultat.
NYHETER

ÖREBRO. Polisen saknar flera avgörande nyckelbevis i Eva-mordet.

Styckningsverktygen är borta och mordplatsen är fortfarande okänd.

– Det finns just nu ingenting som pekar ut något speciellt område eller plats, säger polisens informationschef Torbjörn Carlsson.

Eva försvann före nyår.

Sökandet efter Evas kvarlevor har trappats ner. I går var inga hundpatruller ute och letade i det område där polisen tidigare har hittat svarta plastsäckar med kvarlevor.

– Tempot är nedskruvat, säger Torbjörn Carlsson.

Hundratals tips

De senaste veckorna har polisen fått in hundratals tips om Evas försvinnande. Alla intressanta uppgifter har bearbetats och följts upp.

Trots det finns flera frågetecken kvar runt styckmordet på universitetsläraren Eva, 51, från Nora.

Samma morgon som hon försvann, 29 december, skickade hon ett sms till sin son. Men hennes mobiltelefon har inte hittats.

– Vi har varken hittat hennes mobil eller den vita jacka som hon skulle ha haft på sig när hon försvann, säger en källa med insyn i utredningen.

Under tre veckors intensivt spaningsarbete har jakten efter hennes kvarlevor och en brottsplats varit högsta prioritet. Slaktbodar, sommarstugor och andra hus har genomsökts – utan resultat.

51-åringen nekar

Den misstänkte 51-årige universitetschefen, som är häktad fram till 8 februari, fortsätter att neka. Men trots att flera viktiga bevis fortfarande saknas, är polis och åklagare övertygade om att utredningen ska leda till ett åtal.

– Vi jobbar på och vi har en massa metodiskt arbete framför oss som ska ske i lugn och ro, säger Torbjörn Carlsson.

ARTIKELN HANDLAR OM