Polisen missade mejlet från misstänkt mördare

Knivbeväpnad 39-åring kunde ha gripits mycket tidigare

Foto: krister hansson
Den 39-årige mannen har erkänt att han högg ihjäl Jonathan Bergström, 19.
NYHETER

Jonathan Bergström mördades för en vecka sedan.

Nu visar det sig att mördaren hade kunnat gripas mycket snabbare.

I ett mejl till polisen berättade han nämligen exakt var han var.

Men det mejlet läste inte polisen.

– Det kom inte till inre befäl, utan till en registratorslåda som inte kontrolleras dygnet runt, säger chefsåklagare Pernilla Åström till Blekinge Läns Tidning.

Mördad i trapphuset

Jonathan Bergström hittades mördad i ett trapphus i en flerfamiljsbostad på Saltö i Karlskrona natten mot tisdagen i förra veckan. Snabbt riktades misstankar mot Jonathans granne, en 39-årig man som var anställd vid Blekinge Tekniska Högskola, BTH.

Polisen inledde en jakt på den misstänkte mördaren.

39-åringens försvarsadvokat Christer Holmqvist säger att hans klient kom till högskolan cirka klockan tre på natten mot tisdagen. Där satt mannen, beväpnad med två brödknivar, i en föreläsningssal och ville överlämna sig till polisen.

Han mejlade polisen samt tidningen Sydöstran. Men mejlet till polisen upptäcktes inte i tid, eftersom det skickades till en mejladress som bara kontrolleras under kontorstid.

Personal slog larm

På tisdagsmorgonen kunde den 39-årige misstänkte mördaren gripas, efter att anställda på högskolan hade slagit larm om att det fanns en knivbeväpnad man där.

– De hade indikationer på att han var där. Polisen var där och letade och sökte efter honom på natten, men hittade inte honom, säger Pernilla Åström till BLT.

39-åringen som är häktad för mord, har erkänt att han mördade Jonathan och ska genomgå en mindre sinnesundersökning.

ARTIKELN HANDLAR OM