Pressas om sanningen

Så ska polisen knäcka misstänkte 51-åringen

1 av 3 | Foto: Foto: ANDREAS BARDELL
Eva hade en kärleksrelation med den man som nu misstänks ha styckmördat henne.
NYHETER

ÖREBRO/STOCKHOLM. Nya förhör ska pressa den misstänkte 51-åringen om sanningen.

Enligt polisexperten Bo Wide kommer förhörsledaren att göra allt för att måla in mannen i ett hörn.

Samtidigt kommer nya, viktiga uppgifter fram om 51-åringens dubbelliv.

Polisen har ägnat veckor åt att samla in bevis i styckmordet.

Inom de närmaste dagarna ska de användas mot den misstänkte 51-åringen i ett större förhör.

Håller flera förhör

Bo Wide är pensionerad kriminalkommissarie med stor erfarenhet av utredningar av våldsbrott. Han förklarar hur polisens förhörsledare ska göra för att pressa 51-åringen:

– Först presenterar de saker som inte stämmer överens med det han tidigare har berättat. Om det är uppenbart att det är felaktigheter kommer man att ställa motfrågor kring det.

– Sedan tar man en paus någon dag för att analysera vad han har sagt och så håller man ett nytt förhör. Där lägger man fram nästa grej. Tids nog kommer han att ha ringlat in sig så mycket att han inte vet vad han har sagt.

Polisen saknar fortfarande en brottsplats. Enligt Wide finns det en stor möjlighet att den misstänkte, om han är skyldig, råkar försäga sig i förhören, vilket kan leda till att de lyckas ringa in en brottplats.

51-åringen tycks leva ett till synes perfekt liv tillsammans med sin sambo – en social universitetschef, en sportig och närvarande pappa.

Har haft ett missbruk

Vänner har beskrivit honom som intelligent, samlad och alltid lugn. Han har aldrig varit i klammeri med rättvisan och han är tidigare ostraffad.

Men i polisens kartläggning av mannen börjar bilden att nyanseras. Hans dubbelliv sedan flera år tillbaka har nystats upp – den hemliga relationen med Eva är inte längre hemlig.

Enligt två poliskällor har mannen haft en form av missbruk. Flera kompisar och släktingar har fått frågor om just den problematiken, enligt ytterligare en uppgiftslämnare.

Fulla restriktioner i häktet

Enligt Wide är alla sådana uppgifter viktiga för polisen:

– Det är nödvändigt att fråga om hans dubbelliv och andra förehavanden för att bedöma hans trovärdighet.

51-åringen nekar till anklagelserna. Han har fulla restriktioner i häktet och får bara träffa sin advokat, häktespersonal och polis.

– Han mår okej och vi har inga problem med honom över huvud taget. Han har tillgång till en häktespräst och en restriktions-tv som visar sportkanaler, säger häkteschefen Sören Englund.

ARTIKELN HANDLAR OM