De närmar sig kärleksnästet

Foto: BJÖRN LINDAHL
”Något gick snett där” Polisen misstänker att antingen Eva eller den misstänkte 51-åringen haft tillgång till en stuga norr om Örebro. Teorin är att paret har träffats här – och att det också är på denna plats som Eva blivit mördad och styckad. Nu vädjar man till allmänheten om upplysningar som gör att man hittar det hemliga kärleksnästet.
NYHETER

ÖREBRO. Mysteriet med det hemliga kärleksnästet är nu närmare en lösning.

Polisen har ringat in ett par mindre byar norr om Örebro.

– Vi har indikationer på att det rör sig om en stuga någonstans på de här markerna, säger en polis.

Relationen mellan den häktade universitetschefen och Eva, 51, är polisens hetaste ledtråd i jakten på den hittills okända mord- och styckplatsen.

Enligt flera källor är polisen tämligen säker på att de delat ett hemligt kärleksnäste på landet, någonstans mellan Örebro och Nora. Exakt var vet man ännu inte.

Söker igenom stugor

Under de gångna veckorna har Örebropolisen lagt stora resurser på att söka igenom vinterövergivna sommarstugor i närheten av fyndplatserna. Även hyreslägenheter, garage och lokaler i centrala Örebro och Nora har undersökts noga.

Dock utan resultat.

Men under de senaste dagarna har ett par mindre byar norr om Örebro pekats ut som extra intressanta. De aktuella markerna är fulla av övergivna sommarstugor och igenspikade bodar.

– Det finns detaljer i utredningen som pekar mot just de här områdena, säger en polis.

Enligt uppgift till Aftonbladet rör det sig med stor sannolikhet om en stuga som någon av dem hyrt och disponerat under en längre period.

Söker kontakt

Polisen är därför mycket angelägen att komma i kontakt med privatpersoner som hyrt ut fastigheter på landet till Eva, den misstänkte universitetschefen, eller någon i deras närhet.

Bo Wide, tidigare kriminalkommissarie med 25 års erfarenhet av våldsbrott, menar att mordet och även styckningen sannolikt utförts i parets hemliga näste.

– Min teori är att de har åkt i väg till en plats där båda har känt sig trygga, ett ställe där de varit tillsammans tidigare. Men någonting har gått snett och Eva mördades och styckades där, på plats. Det verkar inte rimligt att gärningsmannen skulle ha åkt i väg till en helt okänd plats för att utföra styckningen, säger han.

Vädjar till allmänheten

Mats Öhman, insatsledare, poängterar att polisen fortfarande är i stort behov av iakttagelser från allmänheten.

– Och det gäller hela området, från Närkes Kil och Klockhammar ända upp till Nora, säger han.

51-åringen nekar till anklagelserna.

ARTIKELN HANDLAR OM