Gör dig en hacka med Aftonbladet

Ahmad, 18: Jag har tjänat minst 5 000 kr i månaden

1 av 5
”Jag blev månadens säljare”  Ahmad Abbas har ingått i Aftonbladets Sales Crew sedan 2006: ”Det gick bra. Efter tre månader blev jag utsedd till månadens säljare”, säger 18-åringen som flyttat från Falkenberg till Varberg där han nu har börjat bygga upp en ny kundkrets.
NYHETER

Gå med i Sales Crew och sälj Aftonbladet på helgerna – det kan löna sig.

– Jag har tjänat minst 5 000 varje månad, säger Ahmad Abbas, 18, en av Aftonbladets toppsäljare.

Ahmad Abbas kom till Sverige i oktober 2005. Bara ett år senare började han sälja Aftonbladet under några timmar på lördag- och söndagseftermiddagarna.

– Det gick bra. Efter tre månader blev jag utsedd till månadens säljare och efter ett halvår var jag näst bästa säljare i Sverige, säger Ahmad Abbas som snabbt arbetade upp en fast kundkrets i Falkenberg där han bodde då. Nu har han flyttat till Varberg och ska börja bygga upp en ny.

150 ex per helg

– I Falkenberg sålde jag cirka 150 tidningar per helg. Kunderna gav mig ofta dricks också. Det blev en social grej med mina stamkunder vilket gjorde jobbet roligare, säger Ahmad Abbas som ofta blev inbjuden på fika när han var ute på sina leveransrundor.

Enklaste sättet att bli en del av Aftonbladets Sales Crew är att gå in på salescrew.aftonbladet.se och göra en intresseanmälan. Då får du all information om hur du kommer i gång skickat hem till dig i brevlådan.

– Den som blir medlem i vår Sales Crew får ett distrikt tilldelat sig och sedan är det bara att köra i gång och knacka dörr, säger Viktoria Gelin, säljchef på Aftonbladet.

Bra att vara utåtriktad

Hon förklarar att det kan vara tufft i början och det är viktigt att vara en utåtriktad person som inte är rädd för att träffa nya människor.

– De flesta av våra säljare är 14–15 år när de börjar och detta är en bra chans att tjäna egna pengar. Och för föräldrarna är det en möjlighet att lära sina barn att ta ansvar, säger Viktoria Gelin.

De bästa säljarna i Aftonbladets Sales crew säljer lika mycket som de stora Ica- och Coop-butikerna. Men Viktoria Gelin påpekar att man inte behöver vara en superdriven säljare som Ahmad Abbas.

En snittsäljare ligger på omkring 30 tidningar per helg.

– Man bestämmer själv hur mycket man vill jobba och tjäna, säger Viktoria Gelin.

ARTIKELN HANDLAR OM