Polisen fortsätter jakten på slaktmaskmannen

Linköpings-polisen: Klart man ska vara försiktig

NYHETER

Slaktmaskmannen kan ha slagit till igen. Denna gång i Vidensjö i södra delen av Linköping – där han än en gång misslyckades med att stjäla en bil.

– Det är klart att man ska vara försiktig. Han är potentiellt farlig, säger Tor Sevelius, vakthavande befäl i Linköping.

Polisen i Linköping jagar en maskerad, svartklädd man beväpnad med en slaktmask. Den 10 januari slog mannen till för första gången när han överföll en 45-årig man mitt i ett villaområde i Linköping.

I handen hade han ett vapen som han skadade mannen med och polisen misstänker att det handlar om en slaktmask som används för att avliva djur.

Ingen misstänkt

– Vi har i nuläget inte gjort några gripanden och vi har heller ingen misstänkt, säger Tor Sevelius, vakthavande befäl i Linköping.

I torsdags slog troligen samma man till igen när han inom en kort tidsrymd försökte råna två personer på deras bilar på en parkeringsplats i Ekholmen i Linköping.

Den senaste händelsen som kopplas till samme man skedde på fredagsmorgonen vid 06.30-tiden. En person såg då en man som stämde in på beskrivningen av slakmaskmannen stå vid en bil som en granne till vittnet tillfälligt lämnat med motorn på i Vidingsjö i södra Linköping.

Vittnet skrek till och då lämnade mannen platsen.

Han vill uppenbarligen stjäla bilar, varför misslyckas han?

– I de senaste fallen har bilägarna helt enkelt sprungit därifrån med bilnycklarna och då har han inte följt efter. Han verkar inte så driftig, säger Tor Sevelius.

Påminner om hollywood film

I filmen No Country for Old från 2007 spelar Javier Bardem en svartklädd mördare som använder just slaktmask. Tor Sevelius har sett filmen men har inte funderat på om den här personen inspirerats av filmen.

– Nej, det kan jag inte säga att jag har, säger han och förklarar att mannen har haft någon typ av tillhygge med sig men det är bara i det första fallet som polisen är relativt säkra på att det handlat om en slakmask.

– Men signalementet stämmer, säger Tor Sevelius.

ARTIKELN HANDLAR OM