51-åringens sambo: – Han är oskyldig

Vännen: Hon är övertygad om att han inte mördat Eva

Foto: Foto: Stefan Jerrevång
Saknar ledtrådar 51-åringens sambo är övertygad om att han släpps fri snart. Samtidigt fortsätter polisens jakt på bevis i skogarna vid Örebro.
NYHETER

ÖREBRO. 51-åringen har suttit inlåst i tre veckor misstänkt för styckmordet på Eva.

Men hans sambo tror inte på anklagelserna.

– Hon är övertygad om att han är oskyldig, säger en vän.

Eva försvann före nyår.

Universitetschefens sambo har varit sjukskriven sedan han greps och anhölls 1 januari. Deras gemensamma hem är avspärrat och polisen har varit där i flera olika omgångar och noggrant letat igenom både etagelägenheten, källarförrådet och tvättstugan.

Sambon har mått mycket dåligt och stöttas bland annat av en grupp nära väninnor.

– Det är klart att det har varit jobbigt för henne. Hon har varit inne på flera förhör också, säger en vän.

Vägrar tro polisen

Sambon och parets närmsta krets vägrar tro att mannen haft ett hemligt förhållande med Eva, 51.

– Hon tror att han är oskyldig och att han kommer att släppas snart. Vi tror inte att han kan ha gjort det polisen påstår. Det är så långt från den person vi känner, säger en vän.

Polisens jakt efter Evas kvarlevor har varit framgångsrik. Med hjälp av hundpatruller och tips från allmänheten har man lyckats hitta allt utom hennes armar.

Men trots veckor av intensivt arbete har polisen ännu inte lyckats hitta den plats där Eva mördades och styckades. Polisen väntar nu på provresultat från Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, som man hoppas ska kunna leda dem vidare i sökandet efter brottsplatsen.

Verktygen saknas

I går kunde Aftonbladet berätta att Eva ströps till döds och enligt polisuppgifter har styckningen gjorts med en fintandad såg, samt med kniv. Men polisen har heller inte lyckats hitta verktygen.

Enligt Aftonbladets källor söker polisen för fullt även efter Evas mobiltelefon, som man tror kan leda dem vidare i utredningen. Den vita sportjackan som hon hade på sig när hon försvann saknas också. Men även där går polisen bet.

– De är helt borta och verktygen som har använts vid styckningen också. Vi letar efter det mesta just nu, säger en polis.

51-åringen nekar till alla anklagelser.

ARTIKELN HANDLAR OM