De är under 30 – och har högst lön

Bahar Nabavi, 30, tjänade 1,8 miljoner förra året

NYHETER

De är framgångsrika, välbetalda – och under 30.

Aftonbladet har listan över de unga som tjänar mest i din kommun.

– Var beredd på hårt arbete, säger mäklaren Bahar Nabavi som deklarerade en inkomst på nästan 1,8 miljoner 2009.

Foto: Stefan Jerrevång
Nya vanor Bahar Nabavi, 30, jobbar som mäklare i Stockholm. Under 2009 deklarerade hon inkomster för nästan 1,8 miljoner kronor. "Det är klart att man skaffar sig vanor som gör att utgifterna växer med inkomsterna".

Flygvärdinna på 75 procent, ekonomprogrammet och mäklarutbildning på distans – studietiden var hektisk för Bahar Nabavi, 30.

När utbildningarna var klara 2004 tog hon ett stickspår och förverkligade mäklardrömmen.

– Det är ett variationsrikt yrke. Personliga relationer, administration, juridik, inredning och att göra affärer. Det känns roligare än att bara jobba med siffror, säger hon.

Fem år senare har hon just öppnat Magnussons Mäkleris innerstadskontor, och deklarerade för 2009 inkomster på nära 1,8 miljoner kronor. Hennes tips för att lyckas?

– Välj att arbeta med något du tycker om, man tillbringar 8-12 timmar varje dag på jobbet. Det är viktigt att brinna för sitt yrke. Och var beredd på hårt arbete, haffa varje tillfälle, säger Bahar Nabavi.

Visst händer det att alla parter inte blir nöjda direkt. Men mäklaryrkets dåliga rykte märker Bahar inte mycket av.

– Förväntningarna på mäklaren kanske inte är en utländsk tjej som kör en rostig Volvo, som jag gör. Jag möter fördomarna ganska sällan.

Vad gör du helst med dina pengar?

– Betalar skatt, haha! Men det är klart att man skaffar sig vanor som gör att utgifterna växer med inkomsterna, säger hon.