HAN SKA CHOCKAS

Så ska polisen knäcka skolchefen i förhören

Foto: lars hedelin, björn lindahl
nekar till brott I dag ska 51-åringen förhöras av polisen. Eftersom han sitter isolerad vet han inte om att polisen har hittat delar av Evas kropp – och ska chocka honom med de uppgifterna i dag.
NYHETER

ÖREBRO. Polisen har hittat stora delar av styckmördade Evas kropp i skogarna utanför Örebro. Men det har den häktade universitetschefen ingen aning om.

I morgon ska han chockas med uppgifterna i det första stora förhöret.

– Jag tror inte att han kommer att erkänna, säger kriminalkommissarien Bo Wide.

29 dagar och 500 vittnesförhör efter mordet på Eva, 51 – nu ska också den misstänkte 51-åringen ställas till svars i ett första, mer omfattande, förhör.

Universitetschefen nekar bestämt till all inblandning i mordet och har lämnat en omfattande redogörelse för vad han gjorde runt tiden för Evas försvinnande.

Hoppade in i bilen

Men den har redan skapat flera frågetecken.

Han har bland annat erkänt att han hämtat upp och skjutsat hem Eva dagen hon försvann. Men klockslagen från en övervakningskamera som visar hur Eva hoppar in i en svart Cadillac – en likadan bil som 51-åringen äger – stämmer inte.

Har ni kontrollerat hans berättelse?

– Det är ingen slump att han ska höras i morgon. Då anser vi att utredningen och förhörsledaren har nått så långt att det är dags att hålla de här förhören, säger Torbjörn Carlson på Örebropolisen.

Enligt Bo Wide, pensionerad kriminalkommissarie, kommer förhörsledaren att portionera ut nya fakta under förhörets gång för att se om eller hur den misstänkte ändrar sin historia.

Tror inte på erkännande

Universitetschefen har ingen aning om hur långt polisen kommit i utredningen. Han känner exempelvis inte till kroppsdelarna som hittats utspridda i Kilsbergen.

Wide tror dock inte på ett erkännande – i första läget.

– Det är en lång process. Men det är inte omöjligt att han erkänner i ett senare skede när hans version blir omöjlig att försvara.

Under de kommande dagarna fortsätter polisen jakten efter platsen för mordet och styckningen. Man letar framför allt efter övergivna stugor i området mellan Närkes Kil och Nora. Aftonbladet har pratat med flera bybor som varit i kontakt med polisen.

– De undrade om vi kände till övergivna stugor utan rinnande vatten och jag gav dem några tips, säger en person.

ARTIKELN HANDLAR OM