UFO:n på studiebesök

Nyfikna på amerikanska kärnvapen hävdar ex-militärer

Robert Salas, en av exofficerarna som hävdar att USA:s regering försöker tiga ihjäl talrika vittnesmål om misstänkta rymdbesök vid landets hemligaste militära baser.
NYHETER

Rymdvarelser är nyfikna på kärnvapen och har vid flera tillfällen gjort studiebesök på amerikanska atomvapenbaser.

Det hävdar pensionerade militärer som i måndags höll presskonferens i Washington.

Och de får stöd av den legendariske astronauten Edgar Mitchell.

– Vi hittar inte på, vi ljuger inte. Jag har dokument att luta mig mot, jag har vittnen att luta mig mot.

Det säger Robert Salas, en av exofficerarna som hävdar att USA:s regering försöker tiga ihjäl talrika vittnesmål om misstänkta rymdbesök vid landets hemligaste militära baser.

Får stöd av rymdhjälte

Han stöds av Edgar Mitchell, en legendarisk amerikansk astronaut som var en av besättningsmännen ombord på Apollo 14, som landade på månen 1971 och är den människa som har gjort den längsta rymdpromenaden.

Enligt Fox News säger han:

– Det är nu hög tid att lägga ner detta emabargo mot sanningen om den utomjordiska närvaron.

Vid veckans presskonferens berättade Robert Salas bland annat om en händelse 1967. Han var ansvarig för kärnvapnen på Malmstrom Air Force Base i Montana när ett ufo dök upp.

Rött pulserande objekt

– Alla stod och tittade på detta ovala, röda, pulserande objekt som svävade ovanför huvudingången, sade han på presskonferensen.

Personalen märkte i samma stund att stridsspetsarnas kontrollsystem slagits ut eller tagits över av okända krafter.

– Missilerna stängdes av. Veckan efter hände samma sak på en annan plats.

Salas och hans kollegor är vana vid att ömsom behandlas som hjältar bland rymdfantaster, ömsom som knäppskallar hos myndigheter. Men de hävdar att de bara månar om atomtekniksäkerheten, och kräver att USA:s ledning tar risken för interplanetär kärnvapenspridning på allvar.

Vill bli åtalad

Inför presskonferensen uttryckte Salas hopp om att bli ställd inför rätta för att ha brutit mot militär sekretes – vilket skulle tvinga rättsväsendet att bedöma rymdhotets trovärdighet.

– Oj, jag skulle välkomna ett åtal. Bara det blir en öppen, offentlig rättegång, inte i någon källare, sade han till Florida-tidningen The Herald Tribune.

FAKTA

UFO

Termen ufo (unidentified flying object, på svenska oidentifierat flygande föremål) infördes av USA:s militär på 1950-talet, för att kunna behandla de många vittnesmål som fanns om mystiska himlafenomen.

När ufo-observationer utreds kommer man ofta fram till att minst 80 procent av händelserna har en enkel förklaring, som fåglar, moln eller flygplan. Men för upp till var femte incident hittas ingen rimlig förklaring.

Enligt en CNN-enkät 1997 trodde fyra av fem amerikaner då att myndigheter hemlighåller information om utomjordiskt liv.

Källa: TT

ARTIKELN HANDLAR OM