Festkvällen började med – barnkalas

22-åringen roade sig på krogen
timmarna innan Elin försvann

1 av 2 | Foto: ANDERS WEJROT
Sällskapet med den misstänkte 22-åringen åkte till restaurang Simba runt klockan halv ett.
NYHETER

GÖTEBORG. Den misstänkte 22-åringen festade med sin fru två timmar innan Elin Krantz försvann.

Tidigare på dagen hade han ordnat barnkalas för sin son och senare en fest för de vuxna.

– Alla var glada. Vi sjöng och hade trevligt, säger en av festdeltagarna.

Foto: PRIVAT
Elin Krantz blev 27 år gammal.

På lördagseftermiddagen samlades barn och föräldrar hemma hos den misstänkte 22-åringen och hans familj. Det bjöds på mat och dricka.

– Det var jättebra stämning. Massor av barn som sprang omkring och lekte, berättar en person som var där.

”Vi sjöng och spelade”

Senare på kvällen åkte barnen hem, 22-åringens barn skulle sova hos sina morföräldrar. Det var bestämt sedan tidigare att ett gäng skulle gå ut och festa i Göteborg bland andra 22-åringen och hans fru. Cirka tio personer fortsatte därför festandet i deras lägenhet. Det serverades bland annat öl, whisky och vodka.

– Vi sjöng, spelade musik och pratade. Det var en kul kväll.

Frun åkte hem tidigare

Runt klockan halv ett åkte sällskapet spårvagn till centrala Göteborg. De besökte restaurang Simba som ligger mitt emot Göteborgsoperan. Där fortsatte de att festa och umgås, men 22-åringen ska inte ha varit påtagligt berusad.

– Nej, inte vad jag kunde se. Alla hade en rolig kväll och det är det som gör det här så obegripligt.

Den misstänkte mördarens fru kände sig ganska snabbt trött och ska ha lämnat sällskapet i stan och åkt hem till lägenheten ett par timmar före sin man.

Simba håller öppet till klockan tre på helgerna. En del åkte hem, några gick vidare och några gick och åt efter att baren stängt. 22-åringen var helt ensam när han klev på femmans spårvagn vid hållplatsen Lilla bommen som ligger cirka 100 meter från Simba. Han sökte omedelbart kontakt med Elin Krantz och hennes väninna som redan satt i spårvagnen.

– Det känns konstigt att någon man känner kan ha gjort det här. Jag är rätt chockad, säger vännen som var med under festkvällen.

Stärkta misstankar

De senaste dagarna har polisens misstankar mot 22-åringen stärkts. Därför har åklagaren Stina Lundqvist begärt honom häktad på sannolika skäl misstänkt för mord, den högre misstankegraden.

Häktningsförhandlingen hålls i dag 11.00 i Göteborgs tingsrätt.

ARTIKELN HANDLAR OM