Kim Jong-Un var pappans livvakt

Foto: Reuters
Pappsens livvakt Nu avslöjas det att Kim Jong-Un under två resor i hemlighet varit med sin far, förklädd till hans livvakt, för att se och lära av Kim Jong-Ils arbete.
NYHETER

Maktskiftet har pågått längre än vad som tidigare anats.

Nu avslöjar den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap att Nordkoreas unge arvtagare Kim Jong-Un rest med sin far Kim Jong-Il på två resor.

Förklädd till hans livvakt.

Den skröplige Kim Jong-Il verkar ha planerat maktskiftet i sin diktatur under en längre period. Under den strokedrabbade ledarens två senaste resor till Kina i maj och augusti har hans yngste son och arvtagare, Kim Jong-Un, i hemlighet funnits vid sin faders sida.

”Klädd i kostym”

Sonen ska ha varit förklädd till Kim Jong-Ils livvakt och rest under falskt namn, uppger den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap som hänvisar till källor i norr.

– Han var klädd i kostym och följde sin fader noggrant, säger en källa till nyhetsbyrån.

Kina - en livlina

Att relationen med Kina fortsätter fungera efter ett maktskifte är avgörande för nationen. Kina är landets enda allierade och en ekonomisk livlina för Nordkorea.

Det var den 28 september som Kim Jong-Un utnämndes till fyrstjärnig general i faderns armé och därmed kom ännu ett steg närmare en bekräftlese som arvtagare till diktaturen. Samma dag publicerades också ett officiellt foto av den anonyme 27-åringen för första gången.

ARTIKELN HANDLAR OM