Torterad till döds

MS-sjuk kvinna dödad av sin man: ”Hon slocknade bara”

Foto: POLISEN
förblödde i sitt hem Mannen säger att han och hustrun hade sexlekar på kvällen och när han vaknade blödde hon kraftigt. ”Jag minns inte vad som ledde fram till det våldsamma blodflödet”, säger han.
NYHETER

En 56-årig man åtalas för att ha mördat sin MS-sjuka hustru under tortyrliknande former.

Kvinnan förblödde av det grova våldet.

– Hon slocknade bara, säger mannen i förhör.

Foto: Foto: POLISEN
stacks med kanyl Den rullstolsburna och svårt sjuka kvinnan hade ett 40-tal sticksår på kroppen från en kanyl polisen hittade i lägenheten.

24 juli i år ringde den 56-årige mannen polisen från ett litet samhälle utanför Varberg, och sa att hans ett år yngre hustru inte längre andades.

Polisen fattade snart misstankar mot maken, eftersom han själv var täckt av blod när de kom till platsen. Några dagar senare häktades han.

Sexuellt våld

Mannen har erkänt vållande till annans död och våldtäkt. Han medger att han genom sexuellt våld förorsakade sin rullstolsburna och sjuka hustrus död, men förnekar mord.

Han stack bland annat kvinnan flera gånger med en kanyl – ett 40-tal sticksår hittades på hennes kropp. I åtalet skriver åklagaren att mannen visat grov oaktsamhet och råhet.

”Som en gåta”

”Ett våld av särskilt allvarligt slag som varat under lång tid och innefattat såväl sadistiska handlingar som grovt förnedrande handlingar.”

Den åtalade mannen och den nu döda kvinnan gifte sig 2007. Mannen är aldrig tidigare dömd.

– Hans vänner och bekanta beskriver det som en gåta. De säger att han är en lugn och sansad person som alltid skött om sin hustru, säger mannens advokat Rolf Åsberg.

56-åringen själv säger att han inte riktigt minns vad som hände. Han säger att de hade sexlekar på kvällen och sedan somnade han. När han vaknade blödde hustrun kraftigt.

– Mattan var täckt av blod. Jag klappade henne på kinden, hon var blek, säger mannen i förhör.

Han ringde först sjukvårdsrådgivningen och sedan SOS. Han försökte återuppliva hustrun, sedan kokade han kaffe i väntan på ambulansen, för att nyktra till.

Mannen erkänner

– Jag minns inte vad som ledde fram till det våldsamma blodflödet, men eftersom det bara var jag där i rummet måste det vara jag som orsakat det, säger mannen genom sin advokat.

56-åringen har genomgått en liten sinnesundersökning som inte tyder på att han lider av någon psykisk störning.

ARTIKELN HANDLAR OM