Han är piloten

Sambon om tv-producenten Alexander, 35: Han är väldigt familjekär och en rolig pappa

NYHETER

Alexander Eriksson, 35, var framgångsrik tv-producent och tjänade stora pengar.

Trots det flög han helikoptern under rekordrånet i Västberga, enligt tingsrätten.

Nu väntar sju års fängelse.

– Jag får det inte att gå ihop, säger hans sambo.

”HAN ÄR OSKYLDIG” Bara några dagar före rånet mot G4S i Västberga hade Alexander Eriksson kommit hem från Malaysia, där han hade varit med under inspelningarna av programmet ”Kändisdjungeln”. Och trots att han har haft goda inkomster som tv-producent och marknadschef deltog han i rånarstyrkan i Västberga. Straffet: sju års fängelse för att ha flugit helikoptern.

I över ett år har tvåbarnspappan Alexander Eriksson suttit häktad.

Han har hela tiden nekat till

anklagelserna, men dömdes i går till sju års fängelse för grovt rån. Enligt domen var det han som körde helikoptern – hans dna har återfunnits på helikopterns gps och på de buntband som beslagtogs på brottsplatsen.

Bara några dagar före det spektakulära rånet mot G4S värdedepå den 23 september förra året

hade Alexander Eriksson kommit hem från tv-inspelningen av ”Kändisdjungeln” i Malaysia. Han har tidigare arbetat med flera

stora tv-produktioner och enligt honom själv kunde han tjäna 100 000 kronor i månaden.

Sysslar med vindkraft

Vid sidan om arbetet som tv-producent är han marknadschef på ett företag som sysslar med vindkraft. Han beskrivs som en mycket ambitiös och hårt arbetande entreprenör.

Baksidan har varit hans mång

åriga missbruk av amfetamin och kokain.

Enligt hans pappa kunde han arbeta hela nätter utan paus. Till slut gick han in i väggen och fastnade i missbruket.

Men vänner och kolleger berättar att han gick i terapi och lyckades komma tillbaka till arbetet. Själv har han sagt att han tog ett återfall natten då helikopterrånet skedde.

Han har lämnat en spektakulär förklaring till vad han gjorde den natten, med trafikolyckor, rån och narkotikaköp. Men Södertörns tingsrätt tycker att hans förklaring verkar ”inövad” och ”osannolik”.

Har besökt i häktet

Alexander Erikssons familj är lika övertygad om hans oskuld som han själv. Varje vecka har hans sambo, 14-åriga dotter och nioårige son besökt honom en halvtimme på Kronobergshäktet.

– Det är väldigt jobbigt, särskilt för barnen. Alex är väldigt familjekär och en jätterolig pappa. Trots att han jobbat mycket har han varit engagerad både i grabbens fotbollsträning och i dotterns ridning, säger sambon.

”Han har inte gjort det”

De har haft ett stormigt förhållande men ändå hållit ihop i 19 år. När Alexander Eriksson greps 27 september förra året var relationen bättre än någonsin, säger hon:

– Jag är övertygad om att han inte har gjort det. Jag och Alex var förberedda på den här domen, men jag kan inte förstå hur tingsrätten har resonerat.

ARTIKELN HANDLAR OM