En gripen i Örebro

1 av 4 | Foto: Conny Sillén / SCANPIX
NYHETER

En man har gripits misstänkt för våldtäkten på en 64-årig kvinna i Örebro i går.

Han är också misstänkt för försök till våldtäkt samma dag.

Mannen greps i centrala Örebro klockan 19.10. Några timmar tidigare anhölls han i sin frånvaro av chefsåklagare Gunnar Brodin.

Enligt polisen gick gripandet lugnt till.

Mannen är skäligen misstänkt för två av de överfall som inträffade på söndagen.

Mycket hemligt

Polisen är mycket förtegen och vill inte säga hur gammal den gripne är.

– Vi kommer naturligtvis att ge fler uppgifter så småningom, men nu måste vi arbeta med det här lugnt och metodiskt, säger Örebropolisens pressinformatör Torbjörn Carlson.

Örebro har drabbats av över ett dussin våldtäkter och våldtäktsförsök de senaste åren. Polisen har tidigare sagt att de misstänker att två serievåldtäktsmän härjar i staden. Torbjörn Carlson vill dock inte säga om den man som greps i dag kan ligga bakom fler fall än de två han är misstänkt för.

– Det är för tidigt att svara på det, säger han.

Många patruller

Efter söndagens överfall beskrevs gärningsmannen som ljushyad med normal kropsbyggnad och knappt 170 centimeter lång. Polisen sade då att den personen kunde ligga bakom flera ouppklarade våldtäkter de senaste fem åren.

Polisen ville på måndagskvällen inte bekräfta om signalementet stämmer in på den man som nu är gripen.

Den andre våldtäktsmannen som jagas har beskrivits som mörkhårig.

Efter helgens två våldtäktsförsök och en fullbordad våldtäkt trappade polisen upp jakten på våldtäktsmännen med stöd från kollegorna i Dalarna och från Rikskriminalen. I går var 12 patruller ute på gatorna och ett 20-tal poliser jobbar med inre spaning.

ARTIKELN HANDLAR OM