UFO-hysteri har drabbat New York

Mystiskt fenomen över Manhattan fängslar stadens invånare

NYHETER

Ett märkligt föremål som svävar över Manhattan och får invånarna att förundrat stå och stirra upp i skyn.

Nej, det är inte filmen Independence Day.

Bara en ganska ovanlig onsdagseftermiddag i New York.

Foto: ABC News
Förbluffade New York-bor tittar upp mot himlafenomenet ovanför Manhattan.

Det är vitt, blänkande, ganska litet och ser ut att sväva nästan stillastående över Manhattans skyskrapor.

Men vad är det?

Myndigheter: Vi vet inte

Det undrar mängder av New Yorkbor idag. Fenomenet är dagens stora snackis i världsmetropolen och får folk att stå långa stunder med ansiktet vänt mot himlen.

– Sunt förnuft säger att det var ett plan eller en ballong, men fenomenet fick allt och alla i två kvarter att stanna upp. Och bara det är något utöver det vanliga, det kan vilken New York-bo som helst skriva under på, säger Daniel Calhoun, 52, till New York Post.

Fågel, Flygplan, Ballong eller UFO? Stadens myndigheter har fått in mängder av telefonsamtal från folk som undrar, men där vet man inte heller. Amerikanska luftfartsverket säger att deras flygplan inte påverkas av föremålet, men kan inte heller ge någon förklaring enligt tv-kanalen ABC News.

UFO-besök 13 oktober

På mikrobloggen twitter surrar vilda rykten om vad som kan röra sig i luften. Kopplingar görs till ett pressmeddelande som en före detta anställd på NORAD – myndigheten som övervakar det Nordamerikanska luftrummet. I pressmeddelandet slog ex-officeren fast att UFO:n skulle besöka världens största städer den 13 oktober, alltså igår, skriver NY Daily News.

ARTIKELN HANDLAR OM