Vittne: "rånarna riktade automatvapen mot mig"

NYHETER

– En av rånarna riktade ett automatvapen mot mig, berättar en 23-åring som blev ögonvittne till rånet mot Ikea i Kungens kurva på tisdagskvällen.

23-åringen skulle precis lasta in varor i sin bil när han hörde en en första explosion.

– Min första tanke var att någon kunde vara skadad så jag sprang direkt dit, säger mannen som när han kom fram till huvudentrén på nära håll blev ögonvittne till stora delar av händelseförloppet vid rånet.

Säkerhetsdörren söndersprängd

Till vänster om huvudingången var en säkerhetsdörr uppsprängd och innanför skymtade en utslagen väktare.

– Det såg ut som att den ena rånaren sparkade till honom, säger vittnet och berättar att därefter kom den andra explosionen som var mycket kraftig.

Rånarna som var maskerade och mörkt klädda flydde sedan ut genom den söndersprängda dörren och hoppade på en svartvit EU-moped som hela tiden stått på tomgång utanför.

– Den ena killen var skadad i foten och hade jättesvårt att komma upp på mopeden, säger ögonvittnet som i samband med att rånarna kom ut genom spränghålet fick ett automatvapen riktat mot sig.

Förföljde rånarna

Trots det valde han att förfölja rånarna genom att springa efter dem när de flydde på mopeden. När de försvann ner genom en gångtunnel och satte kurs mot Skärholmens centrum tvingades han dock avbryta jakten.

– Efter första sprängningen hörde jag barn som skrek och mammor som skrek efter sina barn. Alla flydde därifrån, säger ögonvittnet.

En arbetsledare på Ikea samlade dock snabbt personalen och en kvinnliga Ikea-anställd kom även fram till vittnena och talade med dem.

– Hon var verkligen jätteschysst. Undrade hur det var med oss och sa att om vi ville prata med någon om det vi hade sett så skulle de ordna det, säger ögonvittnet.

ARTIKELN HANDLAR OM