Lasermannen-polis jagar skytt i Malmö

Letar spår Redan i våras misstänkte polisen att samma gärningsman låg bakom skjutningarna mot invandrare i Malmö. Hittills har ett femtontal människor skjutits.
NYHETER

Han spelade en avgörande roll när polisen till slut fick fast lasermannen.

Nu ska Eiler Augustsson hjälpa Skånepolisen att hitta den person som misstänks ligga bakom flera skjutningar mot invandrare i Malmö.

Foto: Lotte Fernvall
Supersnut Eiler Augustsson har även ingått i Stockholms ”Cold Case”-grupp, som granskar olösta mord.

Han gömmer sig i mörkret och skjuter sina offer bakifrån.

Totalt har cirka 15 personer attackerats i Malmö det senaste året och samma gärningsman misstänks ligga bakom ett flertal av de dåden.

Två nya attacker

De senaste skottlossningarna var så sent som i går kväll. Då skadades två kvinnor, båda invandrare i 30-årsåldern, lindrigt. Den ena av dem var skjuten i armen, den andra i ryggen.

Än så länge har bara en person av samtliga beskjutna kunnat lämna vittnesuppgifter och länskriminalen i Malmö söker nu assistans.

En av Sveriges mest erfarana brottsutredare, Eiler Augustsson, har sällat sig till den gärningsmannaprofilgrupp från Rikskriminalen som bistår Skånepolisen, skriver Dagens Nyheter.

Förtegen inspektör

Eiler Augustsson anses ha spelat en avgörande roll när lasermannen John Ausonius greps. Han var även en viktig del i utredningarna gällande Malexandermorden och Anna Lindh-mordet.

Kriminalinspektören själv är dock mycket förtegen om utredningen när DN når honom:

– Jag kan inte ge några kommentarer i ett pågående ärende, säger han.

Mellan 40 och 50 poliser arbetar just nu med att lösa skottlossningarna, som har fått högsta prioritet.