Flicka kidnappad och sexutnyttjad

17-årig rövades bort av man i Sundsvall

NYHETER

Flickan lurades in i bilen – då körde föraren ut i skogen.

Hon tvingades sedan till sexuella handlingar innan han släppte av henne igen.

– Det är en väldigt ovanlig händelse, säger Stefan Edin vid länskriminalen i Västernorrland.

En 17-årig flicka stod vid en busshållplats i stadsdelen Bergsåker i Sundsvall då en silverfärgad BMW stannade till.

Blev sexutnyttjad

Mannen i bilen fick på okänt sätt in flickan i bilen – och körde mot skogen. I ett skogspart stannade mannen och tvingade flickan till sexuella handlingar.

– För att inte förstöra en eventuell förhörssituationen kan jag inte gå in exakt på vad han gjorde, men det handlade om sexuellt tvång. Ett rätt grovt sexbrott, säger Stefan Edin, chef på utredningsroteln vid länskriminalpolisen i Västernorrland.

Det ska inte ha rört sig om någon fullbordad våldtäkt.

Kidnappad en timme

Totalt var 17-åringen frihetsberövad i en dryg timme innan hon släpptes hon av vid McDonalds i köpcentret Birsta utanför Sundsvall. Hela förfarandet ska vara mycket ovanligt, enligt polisen.

– Det är inte många som blir indragna i en bil på det här viset. Det var förmiddag, mitt på dagen och de var nyktra. Det är mer vanligt beteende om man åker svarttaxi. Det är en väldigt ovanlig händelse, säger Stefan Edin.

Händelsen inträffade i måndags vid 10.45 då flickan tvingades in i bilen vid en busshållplats utanför Bergsåker centrum på riksväg 86. Polisen rubricerar brotten som olaga frihetsberövande och sexuellt tvång.

Vill ha tips

Polisen hoppas nu att allmänheten kan komma in med tips om förövaren eller hans bil.

– Vi hoppas att så många som möjligt kan höra av sig med information. Det lättaste stället att få iakttagelser är runt busshållplatsen, säger Stefan Edin.

Flickan har beskrivit mannen som svensk med mörkbrunt hår. Han ska vara ungefär 185 centimeter lång och ha en kraftig eller knubbig kropp. Den silverfärgade BMW:n ska vara av senare modell. Mannen talade utan någon särskild dialekt, enligt den medtagna flickan.

– Flickan är väldigt påverkad av händelsen och självklart mår hon inte bra.

Tips kan lämnas till polisens larmnummer 114 14

ARTIKELN HANDLAR OM