Mobboffer hämnades – efter 36 år

”Nu mår jag faktiskt bättre”

NYHETER

Kent, 49, mobbades under skoltiden.

Nu – 36 år senare – har han gett igen på två av de utpekade mobbarna.

– Jag mår faktiskt lite bättre, säger Kent som precis dömts för att ha ofredat männen och deras familjer.

Har fått revansch Han blev utstött och mobbad i den lilla byskolan i Värmland. Nu är han dömd för att gjort livet surt för sina påstådda mobbare.

Kent säger att självmordstankarna började redan i 10-årsåldern. Han blev utstött och mobbad i den lilla byskolan i Värmland.

– Det var både psykisk och fysisk mobbning. De slog mig i magen och kallade mig olika saker.

Han upplevde att det var flera som mobbade honom men pekar särskilt ut två personer.

I mitten av oktober möttes de igen för första gången sedan skolgården. Den här gången i tingsrätten.

Beställde tidningar

– De förstörde mitt liv. Jag hoppade av skolan och har mått dåligt ända sedan dess och lidit av posttraumatisk stress och gått till psykologer.

Han beslöt sig för att hämnas de två gamla skolkamraterna och började med omfattande trakasserier. Han skickade mängder av sms med innehåll som ”har helgen varit bra tjockis”. Han ringde och slängde på luren, beställde tidningsprenumerationer i männens namn. Dessutom anmälde han båda männen till socialen för att de hade alkoholproblem. Han skickade också brev till ena mannens fru där han utgav sig för att vara älskarinnan Sara.

Ord mot ord i rätten

– Jag ångrar att jag drog in fruarna, det var ju deras män jag ville komma åt, säger Kent som ändå känner att han fått revansch.

I rättegången stod ord mot ord.

Männen är helt oförstående till Kents berättelse. De säger att de varit skolkamrater men förnekar att de skulle ha utsatt honom för mobbning. För dem är det obegripligt att han gett sig på dem och deras familjer. De har upplevt stort obehag.

– Jag gav honom säkert någon gliring någon gång men jag har aldrig varit elak och mobbat honom, säger en av männen i förhör.

Kent dömdes till dagsböter för ofredande och ska betala skadestånd på närmare 30 000 kronor. Han överväger att överklaga domen.

– Men jag vet inte om jag orkar gå igenom det här en gång till och träffa dem.

ARTIKELN HANDLAR OM