Man knivskars i halsen i storbråk

NYHETER

En man knivskars i halsen under ett storbråk i Stockholm med ett 20-tal unga män och pojkar natten till lördagen. När polisen kom låg han på gatan och blödde kraftigt.

– De övriga som deltagit i bråket sprang då åt alla håll och kanter, berättar Mikael Pettersson på Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Den knivskurne fördes till Karolinska universitetssjukhuset i Solna för vård. Tidigt på morgonen opererades han, men det fanns inga närmare uppgifter om hans tillstånd efter vad som rubricerades som mordförsök.

Pratat med flera inblandade

Polisen fick senare tag på flera personer som deltog i slagsmålet.

– Vi har pratat med dem, men ingen är gripen eller frihetsberövad. Vi försöker att reda ut vilka fler som kan vara målsägare och vilka som kan vara gärningsmän, säger Pettersson.

Stökig natt

Vad som utlöste storbråket i korsningen Holländargatan–Olof Palmes gata var inte känt. De 20-talet som drabbade samman där vid tre-tiden på natten beskrivs som gäng pojkar och unga män.

– Oftast är det ju två gäng som drabbar samman av någon orsak, och det brukar inte krävas så mycket för att de ska göra det, säger Mikael Pettersson.

Stockholmspolisen upplevde överhuvudtaget natten som stökig med mycket bråk och fylleri.

– Folk är som galna, sade stationsbefälet på Norrmalmspolisen.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM