Ny skjutning i Malmö

NYHETER

Polisen i Malmö har under helgen arbetat med en skjutning som ska ha inträffat i Malmö i fredags, men som polisen fick kännedom om först på lördagen.

Tre tonårsflickor, födda 1995, har anmält till polisen att de i fredags kväll hörde skottlossning och observerade en man med ett vapen. Detta skedde i stadsdelen Rosengård i Malmö, någon gång mellan klockan 21 och 21.30, men anmäldes först tidigt på lördagskvällen.

Hittade tomhylsor

Polisen har hittat tomhylsor från ett skarpladdat vapen på platsen, berättade man på en presskonferens i polishuset i Malmö på måndagsförmiddagen.

De tre tonårsflickorna har berättat att de kom till Rosengård med buss, hoppade av vid en hållplats nära Rosengårds centrum och gick till en kiosk där de handlade och sedan stod och pratade.

I ett buskage

De ska därefter ha sett en okänd kille springa förbi, hört tre skott och sedan sett en person som stått inne i ett buskage med ett vapen i handen. De kände sig inte själva hotade.

Att det skjutits står klart, uppgav polisen vid en presskonferens i Malmös polishus på förmiddagen, däremot vet man inte om någon blivit träffad.

Vid presskonferensen framkom också att två män greps för vapenbrott vid Triangelns köpcentrum i Malmö i fredags eftermiddag. Den ene hade ett vapen på sig när han greps och han häktades i helgen.

Det är oklart om detta gripande har någon koppling till de oförklarade skjutningarna mot Malmöbor.

Texten uppdateras

TT

ARTIKELN HANDLAR OM