Den falske fotografen misstänks för våldäkt av barn

Ska ha hänt år 2007

NYHETER

Den falske fotografen som medgett att han dödade 17-åriga Johanna har delgetts misstanke om ytterligare ett brott.

Det gäller våldtäkt av ett barn 2007.

– Han förnekar brott, säger 36-åringens advokat.

Foto: Foto: privat
Johanna, 17, hittades död i skogen.

Den 36-årige mannen från Växjö greps under dramatiska former den 19 augusti misstänkt för mordet på 17 år gamla Johanna från Sölvesborg.

Johannas föräldrar hade då några timmar tidigare oroliga ringt polisen och berättat att hon skulle träffa den 36-årige mannen.

Låg i skogsområde

Strax före midnatt den 19 augusti hittades Johannas döda kropp i ett öde skogsområde, nordost om småländska Lindshammar. Hon hade röda märken runt halsen efter en strypsnara.

Nu misstänks 36-åringen för ytterligare ett brott – en våldtäkt av barn. Offret är under 15 år och våldtäkten ska ha ägt rum i februari år 2007 i Svenljunga kommun men mer vill inte åklagare Yvonne Rudinsson säga.

Förnekar brott

– Jag vill inte säga hur har ställer sig till de nya misstankarna eller om de kommer att ingå i åtalet som vi hoppas väcka den 15 november.

36-åringens advokat Max Ahlgren säger att hans klient förnekar de nya misstankarna.

– Som vi ser det finns det inga bevis.

På sjukhus

36-åringen vårdas fortfarande på sjukhus. I september flyttades han från häktet i Växjö till den rättspsykiatriska kliniken i samma stad för vård. Han kan inte sitta på häktet då hans psykiska mentala hälsa är för dålig.

– Men vi har fortfarande kunnat hålla förhör med honom. Han delgavs misstanke om våldtäkten av barn 2007 vid ett förhör förra veckan, säger Rudinsson.

36-åringen har genomgått en liten rättspsykiatrisk undersökning, en så kallad P7:a. Den visar att 36-åringen inte led av en allvarlig psykisk störning vare sig vid tiden för brottet eller nu.

I den lilla rättspsykiatriska undersökningen som nyligen gjordes på 36-åringen säger han själv att han dödade Johanna av ett misstag. Han drog oavsiktligt åt en strypsnara för länge och för hårt runt hennes hals under en sexlek.

Han säger att han bara har fragmentariska minnen av det som hände eftersom han hamnade i ett psykiskt chocktillstånd när han märkte vad han gjort.

Kontakt via internet

Enligt 36-åringen hade han haft ett förhållande med 17-åringen under flera månader. Han kom i kontakt med henne via internet i somras då han utgav sig för att vara fotograf. Han hade planerat att starta egen klädförsäljning och då skulle hon vara hans modell.

Åtal mot 36-åringen ska väckas den 15 november men Rudinsson vet ännu inte om det är möjligt.

– Vi väntar på en del provsvar från SKL.

ARTIKELN HANDLAR OM