Flickor kan ha sett serieskytten

NYHETER

Den förmodade serieskytten i Malmö kan ha slagit till igen. I fredags kväll avlossades ett skarpladdat vapen i Rosengård.

Polisen fick kännedom om händelsen först i lördags då tre tonårsflickor berättade att de, då de kvällen innan stod och pratade nära Rosengårds centrum, först såg en okänd man rusa förbi. Omedelbart därefter hörde de tre skott och såg en person gömd inne i ett buskage 15–20 meter bort.

– Tjejerna blev aldrig riktigt rädda och kände sig inte hotade. Men de behövde ändå tid för att repa mod och berätta om händelsen, säger Per Lidehäll, utredningschef på länskriminalen i Skåne.

Polisen fann snabbt de tomma patronhylsorna. Även boende i närheten bekräftade att de hade hört tre skott vid 21-tiden i fredags kväll.

Även om ingen människa kom till skada tror utredarna att skjutningen kan höra till raden av de oförklarliga skottlossningar som tillskrivs den okände serieskytten i Malmö.

Strax före klockan åtta på måndagskvällen fick polisen in larm om en misstänkt skottlossning på Sorgenfrivägen.

– Två personer har blivit beskjutna från en bil som har passerat dem och skjutit mot dem med ett flertal skott, säger Mattias Tengwall, yttre befäl vid Malmöpolisen, till Sydsvenskan på nätet.

Ingen ska ha skadats vid skottlossningen och polisen tror inte att den har med serieskjutandet att göra. I stället misstänker polisen att det kan ha varit en uppgörelse bland kriminella.

ARTIKELN HANDLAR OM